Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Paris Otomobil Fuarı

Paris Otomobil Fuarı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-03 13:06:22

Paris Otomobil Fuarı
Toyota Motor Company Yönetim Kurulu Başkanı Akio Toyoda, müşterilerinin yaşamlarını iyileştirmek için yapmaları gereken şeylerin önemine değinerek, "Toyota, otomotiv kazalarının tamamen önlenmesi için yoğun bir çaba içindedir. Mühendislerimiz ve bilim insanları, otonom sürüş, robotlar ile malzeme bilimi alanında yoğun bir çalışma içindeler" değerlendirmesinde bulundu.

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, Başkan Toyoda, Türkiye'de üretilecek C-HR modelinin üretim versiyonunun ilk kez sergilendiği Paris Otomobil Fuarı'na katıldı.

Avrupa'da bugüne kadar ilk kez bir fuara katılan Toyoda, burada düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Toyota'nın Avrupa pazarına bağlılığının en büyük kanıtının Türkiye'de üretilecek Toyota C-HR olduğunu belirtti.

Otomobilleri daha eğlenceli, daha güvenli ve daha faydalı hale getirip çözümler üretmek için ara vermeden çalıştıklarını kaydeden Toyoda, "Toyota C-HR ile C-crossover segmentinde yeni bir sayfa açılacak. Kasım ayından itibaren satışa sunulacak olan C-HR modeli, sportif özellikleri ve gelişmiş teknolojisiyle yeni bir dönemin başlangıcı olacak" ifadesini kullandı.

Toyoda, Toyota'nın çeşitli işbirlikleri ile otomotiv teknolojisinde geleceğin yeniliklerini sunmaya kararlı olduğuna değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Toyota olarak yapabileceğimiz en önemli şey sadece mükemmel otomobiller üretmek için yöntemler geliştirmek değil, müşterilerimizin yaşamlarını iyileştirmek için mümkün olan her şeyi yapmaktır. Hibrit teknolojisini; emisyonları azaltmak ve çevreyi korumak için icat ettiğimiz gibi, toplum yararına yeni buluşlar yapmak için de kararlıyız. Toyota, otomotiv kazalarının tamamen önlenmesi için yoğun bir çaba içindedir. Mühendislerimiz ve bilim insanları, otonom sürüş, robotlar ile malzeme bilimi alanında yoğun bir çalışma içindeler.

Benim için en önemli konuların başında otomobil kazalarını önlemek geliyor. Bunu yaparken otomobillerimizin sunduğu sürüş keyfinden de taviz vermek istemiyoruz. Çok fazla bilinmese de, Toyota yıllardan beri otonom otomobilleri geliştirme üzerine çalışıyor. Toyota ekipleri, hem şoför hem de 'yardımcı' mod olmak üzere iki tür otonom özellik geliştirdiler. Şoför modunu veya tamamen otonom modunu, sadece yüzde 100 kaza yapılmayacağını anladığımızda ve en az 14,2 milyar kilometre test yaptıktan sonra kullanabileceğiz."

Haber Ara