Dolar

32,4620

Euro

34,7748

Altın

2.477,90

Bist

9.530,47

Paris Otomobil Fuarı

Paris Otomobil Fuarı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-29 17:45:59

Paris Otomobil Fuarı
Paris Otomobil Fuarı'nda, Tofaş, Honda ve Toyota iddialı modelleriyle yerini aldı.

Tofaş, Paris Otomobil Fuarı'nda Türkiye'de geliştirip ürettiği üç modelini birden sergiledi. Egea Projesi'nin Fiat Egea Sedan ve Hathchback modellerinin yanı sıra gelecek hafta Türkiye'de satışa sunulacak olan Fiat Egea Station Wagon da fuarda beğeniye sunuldu.

Tipo adıyla Avrupa pazarlarında yerini alan Fiat Egea model ailesi, Avrupa'nın en çok ziyaret edilen otomobil fuarında dünya basınının ilgi odağı oldu.


- Honda Civic Sedan'ın Avrupa prömiyeri yapıldı


Honda, Türkiye'de üretilen Civic Sedan'ın 10'uncu neslinin Avrupa prömiyerini Paris'te gerçekleştirdi. Yenilenen Civic HB'yle birlikte fuarda sergilenen Civic Sedan, Honda Türkiye'nin Avrupa ve Körfez ülkelerinde yeni pazarlara açılmasını sağlayacak.

Honda Türkiye'nin 123 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği proje neticesinde, üretimine 16 Eylül'de başlanan Civic Sedan, 8 Ekim 2016'da 75 bin 740 liradan başlayan fiyatla bayilerde yerini alacak.

Yeni Honda Civic Sedan'da, marka tarihinin en geniş kapsamlı tek model geliştirme programından yararlanılırken, araç geliştirilirken Türkiye'nin yanı sıra Kuzey Amerika'dan Japonya'ya, Avrupa'dan Güney Amerika ve Asya'ya kadar dünyanın dört bir yanındaki üretim ve satış operasyonları da sürece dahil edildi.

Bugüne kadar üretilen en sportif Civic olan araç, dinamizm, performans, yakıt verimliliği, ferahlık, genişlik, güvenlik ve iç mekan kalitesiyle de dikkati çekiyor. Yeni Honda Civic Sedan yüksek verimlilik seviyesine sahip yeni VTEC Turbo benzinli motorla 2017'nin ilk aylarında yollara çıkacak.

Honda, Paris Otomobil Fuarı'nda yeni nesil Civic Type R ile ilgili bir ön gösterim niteliğinde olan prototipini de tanıttı. Yeni nesil Civic Type R, gelecek yıl üretim programına dahil edilecek.

Honda'nın İngiltere-Swindow (HUM) tesislerinde üretilecek olan yeni nesil Civic Type R'nin, 2017'nin ikinci yarısında Avrupa pazarlarında satışa sunulması bekleniyor. Honda Civic Type R ile Honda logosuna sahip bir Type R de Kuzey Amerika pazarına ilk kez ihraç edilecek.


- Toyota C-HR görücüye çıktı


Paris Otomobil Fuarı'nda, mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilen dünya prömiyerinde tasarım ve teknik bilgileri açıklanan C segment crossover sınıfındaki Toyota C-HR de yerini aldı.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından 9 Kasım'da gerçekleştirilecek törenle Sakarya'daki tesislerde seri üretimine başlanacak olan Toyota C-HR, iç ve dış mekanıyla sergileniyor.

Türkiye'de üretilmiş ilk hibrit ve crossover olacak Toyota C-HR ile fabrika kapasitesi 150 binden 280 bine çıkacak.

Haber Ara