Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

'Paralel Yapı'nın firarisi yakalandı

'Paralel Yapı' firarisi Hazım Sesli'nin Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalandığı belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-21 00:44:58

'Paralel Yapı'nın firarisi yakalandı

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Milli Güvenlik Kurulu tarafından "Paralel Devlet Yapılanması" olarak isimlendirilen "Fethullah Gülen Örgütü"nün önemli isimlerinden Hazım Sesli'nin Emniyet tarafından yakalanarak gözaltına alındığı bildiriliyor.

Sesli Battaniye isimli tekstil şirketinin de sahibi olan Hazım Sesli, örgütün bürokrasi içerisindeki yapılanmasıyla ilgili devam eden soruşturmalardan ötürü aranıyordu. Firari konumda olan Sesli'nin Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyon sonucu Bahçelievler'de yakalandığı öğrenildi.

"Paralel Devlet Yapılanması" adına MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) içerisindeki yapılanmaya liderlik ettiği öne sürülen M.K.'nin yardımcılığını yaptığı iddia edilen Hazım Sesli'nin örgütün bürokrasi içerisindeki yapılanmasında oldukça kritik görevler üstlendiği öne sürülüyor.

17 - 25 Aralık soruşturma girişimlerinin ardından isimleri sıklıkla gündeme gelen M.K. ve Hazım Sesli'nin, "Paralel Devlet Yapılanması" adına devlet içerisindeki pek çok birimi örgüt lehine yürütülen faaliyetlerde kullandığı ve yönettiği belirtilirken, Hazım Sesli'nin yakalanmasının örgütün güvenlik birimleri içerisindeki yapılanmasının tamamen çözülmesi için kritik bir gelişme olduğu ifade ediliyor.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara