Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

'Paralel Yapı demokrasi için büyük tehlike'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan 'Paralel Yapı' ile ilgili açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-11 16:25:20

'Paralel Yapı demokrasi için büyük tehlike'
AA'nın haberine göre, "Paralel Devlet Yapılanmasıyla Mücadele Toplantısı", Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlendi.
 
Akdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Paralel Devlet Yapılanması örgütü, sadece hükümet ve AK Parti için değil, devlet için bir tehdittir, demokrasi ve hukuk sistemi açısından büyük bir tehlikedir. Bu örgütün güvenlik ve yargı bürokrasisi üzerinden kalkıştığı darbe girişimleri sadece hükümeti değil, devleti ve devletin ayakta kalmasını sağlayan kurumları devirmeye yönelikti." dedi.
 
"Bu asalak yapı demokratik araçları istismar etmiştir"
 
'Paralel Devlet Yapılanması'nın, esaret rejimi kurmak ve Türkiye'yi yabancı güçler adına uydu ülke haline getirmeyi amaçladığını ifade eden Akdoğan, şunları kaydetti:
 
"Bu hayalet ve asalak yapı, demokratik araçları, demokrasiye kastetmek için istismar etmiştir. Örgüt öncelikle kendisine manevi duygularla destek olan insanlara ihanet etmiştir, devleti ele geçirmeye çalışan bir casusluk şebekesine dönüşmüştür."
 
"Duraksama olur mu?' diye birileri ümitlenmesin'
 
Akdoğan, terörle mücadele çalışmalarına ilişkin, "AK Parti'nin kongresi var, yeni bir hükümet kurulacak, geçiş süreci. 'Acaba bu mücadelede bir duraksama olur mu, bir rehavet oluşur mu?' diye birileri ümitlenmesin. Hükümetimiz görevinin başındadır ve bu mücadele bu süreçte de aynı kararlılıkla devam etmektedir." diye konuştu.

Haber Ara