Dolar

32,4384

Euro

34,7315

Altın

2.478,97

Bist

9.530,47

Sistani, Irak'ı ziyaretinden dolayı Papa'ya teşekkür etti

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un Irak'ta Şiilerin en büyük dini mercisi Ali es-Sistani ile insanlığın günümüzde karşı karşıya olduğu büyük zorlukları görüştüğü bildirildi. Sistani, Irak'ı ziyaretinden dolayı Papa'ya teşekkür etti.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-06 09:47:24

Sistani, Irak'ı ziyaretinden dolayı Papa'ya teşekkür etti

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un Irak'ta Şiilerin en büyük dini mercisi Ali es-Sistani ile insanlığın günümüzde karşı karşıya olduğu büyük zorlukları görüştüğü bildirildi.

Irak ziyaretini sürdüren Papa Franciscus, Sistani ile bu sabah Necef'teki evinde bir araya geldi.

gorusme

Sistani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede, çağımızda insanlığın ve ibadet yerlerinin karşılaştığı büyük zorluklar ve bunların üstesinden gelmede Allah'a olan inancın ve yüksek ahlaki değerlere bağlılığın rolü ele alındı.

Görüşmede Sistani, başta işgal altındaki Filistin halkı olmak üzere farklı ülkelerdeki birçok insanın, özellikle savaş, şiddet eylemleri, ekonomik abluka, yerinden edilme, baskı, yoksulluk, dini ve entelektüel zulüm, temel özgürlüklerin bastırılması ve sosyal adaletin yokluğundan dolayı sorunlar yaşadığını dile getirdi.

Büyük dini ve ruhani liderlerin bu sorunları durdurmada önemli rol oynaması gerektiğini vurgulayan Sistani, ilgili tarafların aklıselime, savaş dilini reddetmeye ve halkların hakları pahasına kendi çıkarlarını genişletmemeye teşvik edilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

papa-nasiriyedeki-antik-ur-kentinde-kuran-i-kerim-dinledi_1515_dhaphoto1

Ülkedeki Hristiyanların diğer Iraklılar gibi tüm haklara sahip olması ve güven içinde yaşamasını önemsediğini aktaran Sistani, Irak'ı ziyaretinden dolayı Papa'ya teşekkür etti.

Papa Franciscus, dün Bağdat'ta Başbakan Mustafa el-Kazımi ve Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile görüşmüştü. Katoliklerin ruhani lideri, Bağdat'ta Seyyidet'ül Necat Kilisesi'ni de ziyaret etmişti.

Papa Franciscus, Irak ziyaretine, Hazreti İbrahim'in doğum yeri olduğuna inanılan Zikar (Nasiriye) vilayetindeki Ur kentinde devam ediyor.

Ur kentinde Papa'yı Müslüman ve Hristiyan din adamları karşıladı. Papa'nın gelişi sırasında yerel folklor ezgileri ve ilahiler çalındı.

Papa'nın ülkenin güneyindeki antik Ur kentingeçti. Papa Nasiriye'deki antik Ur kentinde Kuran-ı Kerim dinledi

papa-nasiriyedeki-antik-ur-kentinde-kuran-i-kerim-dinledi_1515_dhaphoto2

Papa Franciscus, Irak ziyaretinin ikinci gününde Hazreti İbrahim'in doğum yeri olduğuna inanılan Nasiriye vilayetindeki Ur kentindeki temaslarına devam ediyor.

Papa, burada Kuran- Kerim dinledi. Öte yandan, Müslüman ve Yahudi cemaati temsilcileriyle bir araya geldi. Papa'nın antik Ur kentinde hac merasimi yapması bekleniyor.

 

 

Haber Ara