Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

Papa’dan Sistani’ye teşekkür: Görüşmeyi asla unutmayacağım

Papa Francis, Arapça attığı bir tweette “Iraklı dini liderlere, özellikle Ayetullah Sistani'ye teşekkür ediyorum. Onunla tanışmam unutulmaz olacak ”dedi Papa ayrıca, Irak Kürdistan Bölgesi yetkililerine sıcak karşılamaları için şükranlarını sundu.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-12 08:36:27

Papa’dan Sistani’ye teşekkür: Görüşmeyi asla unutmayacağım

Hristiyan Dünyasının Lideri Papa'nın Irak'a gerçekleştirdiği 3 günlük ziyaretin yankıları sürüyor.

Irak basınında çıkan haberlere göre Papa Francis, Arapça attığı bir tweet'te Ayatullah Sistani ile görüşmesinin unutulmaz olacağını söyledi.

Bir sonraki tweet'inde Dünya Katolikleri Lideri, Irak ziyaretinden sonra ruhunun Tanrı'ya ve ziyareti kolaylaştıran herkese şükran ve şükranla dolduğunu itiraf etti.

Papa Francis ayrıca Başkan Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Irak Hükümeti ve Irak kiliseleri de dahil olmak üzere Irak makamlarına takdirlerini dile getirdi.

papa2_1

“Iraklı dini liderlere, özellikle Ayetullah Sistani'ye teşekkür ediyorum. Onunla tanışmam unutulmaz olacak ”diyen Papa, ayrıca Irak Kürdistan Bölgesi yetkililerine sıcak karşılamaları için şükranlarını sundu.

Papa'nın tweetinin yayınlanmasının ardından Irak Cumhurbaşkanı Salih Berham yanıt verdi ve “Sayın Pope, tarihi ziyaretiniz için teşekkür ederiz. Bu gezi Irak ve halkı için endişenizi gösteriyor. Çeşitli şehirlerdeki varlığınız ve çeşitli gruplarla görüşmeleriniz Irak ile asla unutulmayacak barış ve insani dayanışma mesajıdır" dedi.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ise, Papa'nın ziyaretinin Iraklıların onlarca yıldır süren şiddetin neden olduğu derin yaraları iyileştirmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Papa Francis, geçen Cuma gününden bu yana Irak'a 3 günlük bir ziyarette bulunuyor. Bağdat, Necef, Ur ve Musul gibi bir dizi şehri ziyaret etti.

Papanın ziyaretinin medyanın ve dünya kamuoyunun dikkatini çeken en önemli kısmı Irak'taki Şii referans din adamı Ayatullah Sistani ile görüşmesiydi.

Kaynak: liputanislam

Haber Ara