Dolar

32,4932

Euro

34,9484

Altın

2.439,44

Bist

9.716,77

Papa’dan 'merhamet' çağrısı

Papa, sığınmacılar konusunda dünyaya seslenerek, 'Sığınmacılar tehlikeli değil tehlikede' mesajını verdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-31 04:07:28

Papa’dan 'merhamet' çağrısı

Ajanslarda yer alan habere göre; Sığınmacıların ‘tehlikeli değil tehlikede' olduğunu söyleyen Papa Francis, merhamet çağrısında bulundu.

Cumartesi günü Vatikan'da yüzlerce çocukla bir araya gelen Papa, buluşma esnasında elindeki İspanyol bir can kurtaran tarafından getirilen ve boğulan bir kız çocuğuna ait can yeleğini göstererek şunları söyledi:

“Bu can yeleğini ağlayarak bana getirdi ve ‘Yapamadım peder' dedi: Dalgaların içerisinde küçük bir kız vardı ancak onu kurtaramadım. Erişebildiğim tek şey can yeleğiydi. Adını da bilmiyordu. O şimdi cennette ve bizi izliyor. Gelin gözlerimizi kapatalım, o küçük kızı düşünelim ve ona bir isim verelim.” 

Papa'yla bir araya gelen çocukların büyük bir kısmının İtalyan olduğu ifade edilirken, grupta sığınmacı çocukların da bulunduğu ifade edildi.

Karadan Balkan Yolu'nun kapanmasıyla Avrupa'ya ulaşmak için Akdeniz'de hayatını tehlikeye atan sığınmacıların sayısında havaların ısınmasıyla birlikte ciddi bir artış yaşandı. Bu artışla birlikte bu güzergahta hayatını kaybedenlerin sayısı da arttı. Pazartesi gününden bu yana Libya'dan İtalya'ya ulaşmaya çalışan 14 bin sığınmacı kurtarılırken, yaşanan onlarca kazada aralarında çocuk ve bebeklerin de olduğu yüzlerce kişinin ölmüş olabileceği belirtildi.

Haber Ara