Dolar

32,3739

Euro

35,1007

Altın

2.324,58

Bist

9.079,97

Papa'dan Halep tepkisi

Papa'dan Halep tepkisi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-28 13:48:12

Papa'dan Halep tepkisi
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus Halep'teki saldırılara ilişkin, "Bu bombardımanların sorumlularına, vicdanlarına sesleniyorum ki onlar Tanrı önünde hesap vermek durumunda kalacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Papa, çarşamba günleri Vatikan'ın Aziz Petrus Meydanı'nda yaptığı genel kabul oturumunda, Suriye'nin Halep kentindeki saldırılara da değindi.

Konuşmasının son bölümünü Suriye'ye ve Halep'e ayıran Papa, "Benim düşüncelerim bir kez daha harap olmuş Suriye ile birlikte. Halep halkının acı çektiğine yönelik dramatik haberleri almaya devam ediyorum. Onların acısını onlarla birlikte hissettiğimi, dualarımla ve manevi şekilde onlara yakın olduğumu belirtmek istiyorum." dedi.

Halep'teki saldırılara özellikle dikkati çeken Papa Franciscus, "Çocukların, yaşlıların, hastaların, gençlerin, herkesin öldüğü bu hırpalanmış şehirde yaşananlardan dolayı derin üzüntü ve çok büyük endişe duyduğumu ifade etmeliyim." diye konuştu.

Bir zorunluluk ve aciliyet gereği olarak tüm güçlere, sivillerin korunmasına yönelik çağrısını yinelediğini vurgulayan Papa Franciscus, "Bu bombardımanların sorumlularına, vicdanlarına sesleniyorum ki onlar Tanrı önünde hesap vermek durumunda kalacaklar." ifadelerini kullandı.


VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara