Dolar

32,3314

Euro

35,0675

Altın

2.308,48

Bist

9.079,97

Papa bu kez 'soykırım' demedi

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, dün Torino ziyaretinin ilk gününde gençlerle bir araya geldi. Papa, 1915'teki Ermeni tehciri için daha önce telaffuz ettiği 'soykırım' ifadesi kullanmadı...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-22 11:13:22

Papa bu kez 'soykırım' demedi

Silah endüstrisine yönelik bugüne dek en sert eleştirilerini yönelten Papa, I. ve II. Dünya Savaşı sırasında yaşananlara ilişkin daha önce yaptığı yorumları yineledi.

Reuters'ın haberine göre; Nazilerin yaptığı Yahudi soykırımına ilişkin Holokost ifadesini kullanan Papa, 1915 Olayları'nı "Ermenistan'ın büyük trajedisi" olarak nitelendirmeyi tercih etti.

Papa Francis, Nisan ayında 1915 Olayları için düzenlenen pazar ayininde Ermeni Tehciri için "20'nci yüzyılın ilk soykırımı" demişti. Bunun üzerine Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak, "Hayal kırıklığı ve üzüntü duyduk. Güven kaybına yol açtı” mesajı iletilmişti. Sonrasında Türkiye, Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı'yı istişarelerde bulunmak üzere geri çağırmıştı. Siyasiler de Papa'nın açıklamalarına sert tepki gösterirken, Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Papa'ya ve makamına yakışmadı" ifadesini kullanmıştı.

"SİLAH ÜRETİP DE KENDİNE 'HRİSTİYAN' DİYEN İKİYÜZLÜ"

Papa Francis'in silah endüstrisine ilişkin yorumları ise hiç bu denli sert olmamıştı. Silah üreten ve silaha yatırım yapan insanların kendilerini Hıristiyan olarak tanımlamalarını ikiyüzlülük olarak değerlendiren Papa, şunları ifade etti: “Bu beni düşündürüyor. İnsanlar… Müdürler, iş adamları kendilerine Hıristiyan diyorlar ve silah üretiyorlar. Bu biraz güvensizliğe neden oluyor. Öyle değil mi?”

Haber Ara