Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Pandemi süreci bahçeli evlere talebi patlattı'

Lotus Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ceylan, pandemi süreciyle birlikte bahçeli, müstakil, ferah ev projelerine talepte ciddi artış yaşadıklarını söylerken bu tür projelerde de söz sahibi olduklarına vurgu yaptı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-03 19:33:26

'Pandemi süreci bahçeli evlere talebi patlattı'

Pandemi sürecinde yaklaşık  iki buçuk ayı evde geçiren Türk Halkı, betonlaşan şehirlerdeki binalardan bunaldı ve çareyi bahçeli müstakil evlere yönelmede buldu.

Pandemi nedeniyle bir süredir izole yaşamak zorunda kalan insanlar, ‘#Evdekal'ırken bina yığınlarından bunaldı ve yeşile hasret kaldı. Çareyi, yeşil alana sahip ferah ev projelerine yönelerek buldu. Kurulduğu günden itibaren inşaat sektörünün yenilikçi ve başarılı firmalarından biri haline gelen Lotus Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ceylan, Pandemi sürecinin doğurduğu sonuçlar kapsamında, bahçeli, müstakil, ferah ev projelerine talepte ciddi oranda artış yaşadıklarını söyledi. Yıllardır sektörde bu tür proje gerçekleştirdiklerini dile getiren Ceylan, bu dönemde müstakil ev projelerine talepte patlama yaşadıklarına dikkati çekti.

Ferah ve yeşil alanı bol evde yaşamak istiyorlar


Birçok sektörde olduğu gibi Pandemi sürecinden İnşaat sektörünün de etkilendiğini dile getiren Ceylan, “Pandemi süreci, insanların daha sağlıklı ve ferah yaşayabileceği tercihlere yönlendirdi. Yaklaşık 2 buçuk aydır evde kalan insanlar, kalabalık ve büyük şehirlerin binalarından bunaldı. Bu da insanları bina yığınlarından uzakta, daha yeşil alana sahip ferah yaşam projelerinde veya müstakil bahçeli evlerde yaşamaya yönlendirdi. Bundan dolayı firmamıza bu tür projeler için ciddi anlamda talep almaya başladık. Daha önceleri de bu tür projeler gerçekleştirdik fakat bu kez talepte patlama yaşıyoruz” dedi.

Pandemi inşaat sektörünü de şekillendiriyor


15 yılı aşkın süredir inşaat ve yapı sektöründe faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Ceylan şunlara vurgu yaptı: 

“Eskiden insanlar bahçeli müstakil evlerde yaşardı. Bizler de eskiyi özledik. Günümüz şartlarında, kalabalık şehirlerde modern çözümler üretirken, doğaya, yeşile hasret kaldık. Projelerimizde, müşteri memnuniyetini karşılamada maksimum potansiyele sahip, ihtiyaçlara yönelik çevresel ve sosyal unsurları dikkate alarak şekillendiriyoruz. Pandemi de yeni yaşam alanlarının şekillenmesinde önemli bir unsur oldu. Bahçeli ev projelerinde ilk defa bu kadar yoğun taleple karşılaştık. Bu taleplere uygun yeni modern fakat doğal yaşam projelerine imza atacağız. İnsanların, yeşile ve izole yaşama duyduğu özlem, inşaat sektöründe önemli kilometre taşlarını oluşturacak. Bu düzen de bize Pandemiden ilk kez olumlu bir sonuç doğduğunu gösteriyor.”

 

Haber Ara