Dolar

32,5998

Euro

34,8565

Altın

2.494,74

Bist

9.542,85

Panama'dan Fransa'ya vergi cenneti uyarısı

Panama Devlet Başkanı Juan Carlos Varela, Fransa'ya ülkesini vergi cenneti ülkeler listesinden çıkarmaması durumunda yaptırım uygulayacağını açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-19 14:05:34

Panama'dan Fransa'ya vergi cenneti uyarısı

Paris yönetiminden Panama'yı vergi cenneti ülkeler listesinden çıkarmasını isteyen Panama Devlet Başkanı Juan Carlos Varela, gerekli değişikliklerin yıl sonuna kadar yapılmaması durumunda ülkesinin Fransa'ya diplomatik yollarla karşılık vereceğini ifade etti.

Varela ayrıca ülkenin finans sektörünün düzenlenmesiyle ilgili önerilerin yer aldığı bağımsız raporun pazartesi günü yayımlanacağını belirtti.

Kamuoyunda Panama belgeleri olarak bilinen Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumunun (ICIJ) açıkladığı, birçok kişi ve şirketin off-shore yatırım faaliyetlerini ortaya çıkaran bilgilerde, çok sayıda AB üyesi ülke vatandaşları da yer alıyor.

ICIJ, dünyanın en büyük 4. off-shore hukuk danışmanlık şirketi olarak bilinen Panama merkezli Mossack Fonseca'nın 40 yıllık 11,5 milyon özel belge ve dokümanlarına ulaşarak basın kuruluşlarıyla paylaştı. Genellikle vergi ödememek ya da düşük vergi ödemek için yurt dışında kurulan ve "vergi cenneti" olarak adlandırılan bazı ülkelerdeki finansal varlıklar, off-shore şirketlere, vergi sistemlerinin dışına kaçırılarak yönlendiriliyor.

Haber Ara