Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Palamudun fiyatı düştü

Balık mevsiminin gelmesiyle birlikte Karadeniz'de yaşanan olumsuz hava koşullarına rağmen balık bolluğu devam ediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-01 19:22:31

Palamudun fiyatı düştü

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'in tamamında kötü hava koşullarına  rağmen avcılık yapılmaya devam edildiğini söyledi. 1 Eylül'de açılan sezonla  başlayan balık bolluğunun devam ettiğine işaret eden Bayrak, çok miktarda palamut  ve çinakop avlandığını dile getirdi.
 
Hava muhalefeti nedeniyle çoğu balıkçının denize açılamadığını anlatan  Bayrak, şunları kaydetti:
 
"Özellikle iki gündür bölgemizde hava koşulları istediğimiz düzeyde  avcılık yapmamıza müsaade etmiyor ancak buna rağmen tezgahlar boş kalmıyor.  Palamut ve çinekop avcılığı yoğun şekilde sürüyor. Bunlara istavrit ve mezgit  gibi balıklar da eklenince vatandaş ucuza balık yemeye devam ediyor. Şimdi  gözümüzü hamsiye çevirdik. Kasım ayı ile hamsinin bolca kendini göstermesini  bekliyoruz. İnşallah güzel bir hamsi sezonu geçireceğiz."
 
 Palamudun tane fiyatı 2,5 liraya kadar düştü
 
Balıkçı İbrahim Gündoğdu ise kötü hava koşullarının balık fiyatlarını  etkilemediğine dikkati çekti. 300 gramlık palamudun tanesinin 2,5 liraya  satıldığını belirten Gündoğdu, "Palamut fiyatları biraz yükselmişti. Tekrar  düşmeye başladı. Yavaş yavaş yerli hamsi dediğimiz Karadeniz hamsisi de çıkmaya  başladı. Onun da kilogramı 10 liradan satılıyor." şeklinde konuştu.
 
Sinop'ta tezgahlarda çinekop kilogramı 15, istavrit 12, mezgit ise 10  liradan alıcı buluyor.

Haber Ara