Dolar

32,3356

Euro

35,1760

Altın

2.245,30

Bist

8.718,11

Pakistan yalanladı: Göndermiyoruz

Pakistan, bazı yabancı medya kuruluşlarınca ortaya atılan 'Pakistan'ın Katar'a asker göndereceği' iddialarını kabul etmedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-11 18:57:43

Pakistan yalanladı: Göndermiyoruz

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bazı yabancı medya kuruluşlarının haberlerinde yer alan "Pakistan'ın Katar'a asker göndereceği" iddialarının "tamamen uydurma ve temelsiz" olduğu bildirildi.

Açıklamada, "Söz konusu yalan haberler, Pakistan ve kardeş Körfez ülkeleri arasında yanlış anlaşılmaya yol açmayı hedefleyen kasıtlı bir kampanyanın parçasıdır." denildi.

20 BİN ASKER İDDİASI

Bazı medya kaynaklarında "Pakistan'ın Katar'a 20 bin asker göndereceği" yönünde haberler çıkmıştı.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki diplomatik krizi çözmek için ara buluculuk yapmaya hazır olduğunu söylemişti.

Pakistan parlamentosunun alt kanadı Ulusal Meclis, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krizle ilgili itidal çağrısı yapmıştı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır ve Yemen, pazartesi günü Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti.

Katar'a karşı diplomatik ablukaya daha sonra Maldivler, uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya'daki Tobruk hükümeti, Moritanya ve Komor Adaları da katılmıştı. Ürdün ise salı akşamı Katar ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürdüğünü ve merkezi Katar'da bulunan El-Cezire televizyonunun yerel ofisini kapattığını duyurmuştu.

Haber Ara