Dolar

32,4858

Euro

34,9577

Altın

2.439,03

Bist

9.716,77

Pakistan, Ukrayna ve İsrail de saldırıyı kınadı

Kayseri'deki saldırıya dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-17 21:38:48

Pakistan, Ukrayna ve İsrail de saldırıyı kınadı

AA'nın haberine göre Pakistan Başbakanı Navaz Şerif 'in Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz ile Ukrayna ve İsrail'in Ankara Büyükelçileri, Kayseri'deki terör saldırısını kınadı.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, saldırıyı en şiddetli şekilde kınadığını belirtti.

Hain terör saldırısının İstanbul'daki terör saldırısından birkaç gün sonra meydana gelmesinden dolayı derin acı ve öfke duyduklarını aktaran Aziz, şu ifadeleri kullandı:

"Pakistan Başbakanı'nın hükümetinin ve halkının adına Türkiye hükümetine ve kardeş halkına ve bu alçakça saldırıda sevdiklerini kaybedenlerin ailelerine en yürekten başsağlığı dileklerimizi iletirim. Aynı zamanda yaralananların çabucak iyileşmesi için dua ediyoruz. Türkiye ile sarsılmaz dayanışma isteklerimizi yeniden teyit ederiz ve Türkiye'nin kardeş insanlarının terörizm belasına karşı kararlı mücadelesinde başarılı olacağına dair güçlü inancımızı yenileriz. Hiç şüphe yoktur ki Türkiye halkının toplu inancı ve kararlılığı ülkenin barışına, kararlılığına, refahına ve iç uyumuna karşı tüm kötülükleri yenecektir. Bütün biçim ve ifade şekillerindeki terörizmi kınarız."

UKRAYNA ve İSRAİL

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliğinin Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Kayseri'deki terör saldırısını kınandığı belirtilerek "Türk halkının zor günlerdeki acısını paylaşıyoruz" değerlendirmesi yapıldı.

Büyükelçi Andrii Sybiha da şahsi Twitter hesabı üzerinden şehitlerin ailelerine başsağlığı ile yaralananlara acil şifalar dileyerek "Güçlü ol Türkiye." ifadesini kullandı.

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Na'eh de Twitter'dan, "Terör bu sefer Kayseri'de askerleri hedef aldı. Bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz" mesajını paylaştı.

Haber Ara