Dolar

32,4755

Euro

34,9595

Altın

2.437,68

Bist

9.716,77

Pakistan TikTok'u 'ahlaksız içerik' nedeniyle engelledi

Sosyal medya uygulaması TikTok’a bir başka engel Pakistan’dan geldi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-09 17:29:35

Pakistan TikTok'u 'ahlaksız içerik' nedeniyle engelledi

Pakistan TikTok'u 'ahlaksız' içerik nedeniyle engelledi

Sosyal medya uygulaması TikTok'a bir başka engel Pakistan'dan geldi.

Pakistan bugün TikTok'u “ahlaksız ve ahlaksız” içeriği filtrelemediği için bloke etti. Pakistan Telekomünikasyon Kurumu (PTA), yasağın “video paylaşım uygulamasındaki ahlaksız içeriğe karşı toplumun farklı kesimlerinden gelen şikâyetler” nedeniyle geldiğini söyledi.

Kurum, yasadışı olarak değerlendirilen içeriği TikTok'un tatmin edici bir gelişme gösterdiği takdirde söz konusu yasağın gözden geçirilebileceğini belirtti.

TikTok açıklama yaptı

TikTok yetkililerinden gelen açıklamada ise şöyle denildi;

“PTA ile düzenli iletişim halindeyiz ve onlarla çalışmaya devam ediyoruz. Ülkenin canlı ve yaratıcı çevrimiçi topluluğuna hizmet etmeye devam etmemize yardımcı olacak bir sonuca ulaşmayı umuyoruz.”

Hindistan'da da bloke edilmişti

Çin merkezli ByteDance'ın sahibi olduğu TikTok, genç kullanıcıları kısa videolar yayınlamaya teşvik ederek kısa sürede oldukça popüler hale gelmişti.

TikTok Haziran ayında, Çin ile ulusal güvenlik endişelerinden ötürü sınır anlaşmazlığı yaşamakta olan, aynı zamanda en büyük kullanıcı pazarı olan Hindistan'da da bloke edilmişti. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri'nde yasakla karşılaşan TikTok, Avustralya dahil diğer ülkelerde de inceleme ve sınır koyma tehdidiyle karşı karşıya.

Reuters

 

Haber Ara