Dolar

32,3697

Euro

34,9616

Altın

2.325,62

Bist

9.075,30

Pakistan Ordusundan ABD'ye cevap geldi

Amerika’nın Taliban’ı işaret ederek, Pakistan’ın 'bazı terör örgütlerinin arkasında durduğu” iddialarına Pakistan Ordusundan cevap geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-06 17:47:20

Pakistan Ordusundan ABD'ye cevap geldi

TIMETURK | ÇEVİRİ

Pakistan askeri sözcüsü General Asif Ghafoor, ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komisyonu'na Pakistan İstihbarat Dairesi'nin (ISI) silahlı gruplarla güçlü bağlantılara sahip olduğunu ve bunları aktif olarak sürdürdüğüne inandığını söyleyen ABD Genel Sekreteri General Joseph Dunford'a cevap verdi. Ghafoor, bu yorumların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

General Asif Ghafoor:

744428

Ravalpindi şehrinin askeri karargahında basın toplantısı düzenleyen Ghafoor, “Lütfen önce şunu anlayın ‘Silahlı gruplarla bağlantı halinde olmak' ve ‘Onları desteklemek' birbirinden farklı iki durum. Hiçbir askeri örgütle bağlantısı olmayan herhangi bir ülkenin istihbarat teşkilatı var mıdır? Herkes bunu yapar. Eğer bu bağlantılar bölgeye yönelik tehdidi sonlandıracak türdense bu iletişimin olumlu yanlarından ve katkısından söz edebiliriz” diye konuştu.

Güney Asya'daki silahlı gruplarla bağlantı kurma sorumluluğunu üstlenen Ghafoor, bu tür ilişkileri korumanın istihbarat teşkilatlarının görevi olduğunu savunurken Afgan Taliban'ını desteklediği suçlamalarını kabul edemeyeceğini söyledi.

(İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

743386

Haber Ara