Dolar

32,5121

Euro

34,9634

Altın

2.433,33

Bist

9.783,42

Pakistan Mısır'dan 36 savaş uçağı satın alacak

Middle East Monitor'un iddiasına göre Pakistan’ın Hava Kuvvetleri, Dassault Mirage-V tipi uçaklar almak için Mısır ile anlaşma imzalamaya yakın.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-10 15:58:08

Pakistan Mısır'dan 36 savaş uçağı satın alacak

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Habere göre Mısır Hava Kuvvetleri uçağı emekli etti. Bu da hizmete girmeden önce uçakları yenilenmeleri gerektiği anlamına gelir.

PAKİSTAN-MISIR İLİŞKİLERİ

Geçtiğimiz yıl Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi, askeri işbirliğini ve terörle mücadeleyi tartışmak üzere Pakistan Genelkurmay Başkanı Komite Başkanı Generl Zubair Mahmood Hayat ile görüşmüştü.

İki ülkenin uzun ve istikrarlı bir ilişkisi var. Pakistan bağımsızlığını kazandıktan sonra ülkede ilk elçiliği Mısır açmıştı. Bunun için geçen yıl iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin 70. yılı kutlandı.

Haziran ayında Mısır'ın Pakistan büyükelçisi, ülkesinin Pakistan ile ilişkilerine değer verdiğini söyledi. Mayıs ayında Pakistan Başbakanı Imran Khan, Sisi'yi ziyaret etti ve liderler işbirliğini ilerletme konusunda anlaştılar.

Mısır Planlama Bakanı Hala Al-Saeed, çeşitli alanlarda ikili ilişkileri teşvik etmek ve geliştirmek için istekli olduğunu açıkladı.

Pakistan ayrıca, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de dahil olmak üzere Mısır'ın bazı büyük müttefikleri ile stratejik ilişkilere sahip.

KEŞMİR MESELESİ

Dün Suudi Dışişleri Devlet Bakanı Adil El Cubeyr, BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, Pakistan Dışişleri Bakanı Shah Mamood Qureshi ve Pakistan Başbakanı Imram Khan bir araya geldi. Gündemdeyse Keşmir vardı.

Ziyaret BAE'nin Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yi tartışmalı bir kararla onurlandırmasından sonra geldi. BAE, Keşmir'in özel statüsünü kaldırmasının ardından Hindu milliyetçisi Başbakan Modi'ye madalya vermişti.

(Haberlere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1170012_2_1

1180819_2

Haber Ara