Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

Pakistan'dan Keşmir açıklaması

Pakistan, Hindistan'da devam eden kargaşa için açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-11 15:24:14

Pakistan'dan Keşmir açıklaması

AA'nın habeirne göre Pakistan, Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hizbul Mücahidin örgütünün üst düzey militanlarından Burhan Wani'nin öldürülmesini ve ardından çıkan olayları şiddetle kınadı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bölgede yaşananlar "yargısız infaz" olarak niteledi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Pakistan, Hindistan işgali altındaki sivil masum ölümleri ve lider Burhan Wani'nin öldürülmesini şiddetle kınamaktadır. Ölümler yargısız infaz şeklinde gerçekleşmekte olup olaylardan derin bir üzüntü duyulmaktadır. Hindistan güçlerinin Keşmir halkına karşı uyguladığı bu tür eylemler, Hindistan işgali altındaki Keşmir halkının haklarını savunmasında caydırıcı olamaz. Pakistan, Keşmirli liderler üzerindeki baskı nedeniyle Hindistan hükümetine, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin çözüm için daha önce aldığı kararlara uymaya çağırmaktadır. Pakistan, işgal altındaki Keşmir sorununun çözümü için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi denetimi altında yapılacak bağımsızlık referandumunun bölge için barışçıl ve kalıcı çözüm olduğunu yeniden tekrarlamaktadır."

HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ


manset_8

Haber Ara