Dolar

32,3645

Euro

34,9629

Altın

2.325,59

Bist

9.127,66

Pakistan'dan, ABD'nin Hint Venumadhav Dongara'nın BM yaptırım listesine alınmasını engellemesine tepki

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-24 17:51:28

Pakistan'dan, ABD'nin Hint Venumadhav Dongara'nın BM yaptırım listesine alınmasını engellemesine tepki
Pakistan, ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Hint vatandaşı Venumadhav Dongara'nın terörist kabul edilerek yaptırım listesine alınması teklifini engellemesine tepki gösterdi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Dongara'nın terörist kabul edilerek BM'nin yaptırım listesine alınması teklifine karşı çıkmasının hayal kırıklığı yarattığı belirtildi.

Açıklamada, Hindistan, Pakistan'daki masum insanları öldürmek için terörist gruplara eğitim, mali ve maddi destek sağlayarak terörizmi körüklemekle suçlandı.

ABD'nin BMGK'da Dongara'nın yaptırım listesine alınması teklifini engellemesine tepki gösterirken açıklamada, bu kişilerin Hindistan'da ikamet etmesinin Hindistan'ın terörizmi desteklediği iddialarını da doğruladığı kaydedildi.

Pakistan, 2019'da aralarında Dongara'nın da bulunduğu Hint vatandaşları Ajoy Mistry, Gobinda Patnaik ve Angara Appaji'nin BM'nin yaptırım listesine alınmasını talep etmişti.

Söz konusu kişiler, Tehrik-i Taliban/Pakistan ve Cemaat-ül Ahrar örgütü gibi terörist gruplara finansal, teknik ve maddi destek sağlayarak Pakistan içindeki terörizmi finanse etmek ve sponsorluk sağlamakla suçlanmıştı.

ABD ise BMGK daimi üyelerine yaptığı açıklamada, Hindistan vatandaşı Dongara'nın BM Yaptırım Komitesi tarafından terörist kabul edilmesi yönündeki teklifi resmi olarak engellediğini bildirmişti.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara