Dolar

32,3373

Euro

35,1815

Altın

2.246,81

Bist

8.718,11

Pakistan'da türbeye bombalı saldırı: 70 ölü

Pakistan’da Lal Şahbaz Kalender Türbesi’nde meydana gelen patlamada en az 70 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-16 19:36:11

Pakistan'da türbeye bombalı saldırı: 70 ölü

Pakistan'ın Şehvan Şerif kentindeki Lal Şahbaz Kalender Türbesi'nde sufi ibadetinin yapıldığı sırada meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre en az 70 kişinin hayatını kaybettiği, 150'den fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

Patlama sırasında çok sayıda kişi, ibadeti izlemek üzere türbeye gelmişti. Saldırının ardından, şehirdeki tüm ambulanslar olay yerine gönderildi ve yaralılar çevrede hastanelere gönderildi.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaralılar arasında durumu ağır olanların çokluğu nedeniyle, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Haydarabat emniyet birimlerinden yapılan açıklamada, patlamanın türbenin dışında gerçekleştiği belirtildi. Sufi zikrinin yapıldığı bölgede meydana gelen ve intihar saldırısı olduğu iddia edilen patlama sırasında, binlerce kişi türbede toplanmış bulunuyordu. Lal Şahbaz Kalender türbesini hacılar ve sufi müritlerin yanı sıra turistler de ziyaret ediyor.

Geçtiğimiz kasım ayında da ülkede bir başka sufi tekkesi terör saldırısına uğramış; Şah Nurani Türbesi'nde gerçekleşen patlamada 52 kişi yaşamını yitirmişti.

Bir kadın terörist tarafından yapıldığı iddia edilen saldırıyı , Sputnik'in aktardığına göre IŞİD üstlendi.

Haber Ara