Dolar

32,3187

Euro

35,0651

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

Pakistan'da gündem: 7 yaşındaki Zeynep

Pakistan’ın Lahor eyaletine bağlı Kasur bölgesinde geçtiğimiz hafta bir çöp kutusunda cesedi bulunan ve tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğü belirtilen 7 yaşındaki Zeynep Ensari toplumsal infiale yol açtı. Bir tv sunucusu kızını programa getirerek “Pakistan küçücük bir cesedin ağırlığı altında ezildi” ifadesini kullandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-12 15:12:05

Pakistan'da gündem: 7 yaşındaki Zeynep

TIMETURK | ÇEVİRİ

Pakistan'da 7 yaşındaki Zeynep Ensari'nin Kur'an kursuna giderken kaybolmasının ardından bir çöp kutusunda cesedi bulundu. Küçük kızın tecavüze uğradığı belirlendi.

DTKvbHxW4AI9ON3

News'in haberine göre bölgede bir yıl içinde yaşanan 12. vaka olan Zeynepiçin Kuzeyde Faysalabad'dan güneydeki Karaçi'ye kadar kitlesel gösteriler yapıldı. Okullar, dükkanlar, iş yerleri dün itibarıyla kapanırken Kasur'da gösterilerin bastırılması sırasında iki kişinin polis tarafından öldürüldüğü aktarıldı.

Pencap eyaleti polis şefi Şahbaz Şerif aileyi ziyaret ederek, suçlu ya da suçluların cezasız kalmayacağı teminatını verdi. Bu arada saldırgana at bri robot resim çizildi.

DTLEzMQX4AAuM4O

KİRAN NAZ: İNSANLIĞIN ÖLÜMÜ

Olay üzerine Pakistan'da bir televizyon sunucusu ise çocuğunu alarak programa geldi. Samaa TV'de konuşan Naz, “Bugün ben sizin sunucunuz değilim. Bugün bir anneyim ve bu nedenle burada kızımla oturuyorum. Ölen ne kadar küçükse acı o kadar büyüktür denilir. Bugün Kasur sokaklarında yatan küçücük bir cesedin ağırlığı altında bütün Pakistan ezilmiştir” diye konuştu.

 

Haber Ara