Dolar

32,5445

Euro

34,8239

Altın

2.426,51

Bist

9.721,29

Pakistan'da beş yıldızlı otele silahlı saldırı

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde silahlı 3 saldırgan beş yıldızlı bir otele girmeye çalıştı. Olayda en az bir güvenlik görevlisi öldü, üç saldırgan ise vurularak öldürüldü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-12 13:46:57

Pakistan'da beş yıldızlı otele silahlı saldırı

Saldırı, Çin'in multimilyar dolarlık yatırım yaptığı liman kenti Gwadar'da bulunan Pearl Continental Hotel'de yaşandı. Yetkililer Ramazan nedeniyle otelde çok az sayıda turist ve çalışan bulunduğunu açıkladı.

Otelde kalanların çoğu güvenli bir şekilde tahliye edildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Ayrılıkçı Belucistan Kurtuluş Ordusu adlı örgüt saldırıyı üstlenerek, hedeflerinin Çinli ve diğer yabancı yatırımcılar olduğunu açıkladı.

Ayrılıkçı militanlar Çin yatırımının yerel halka çok az faydası olacağını savunuyor.

Saldırganların yerel saatle 16.50 civarında otele girmeye çalıştığı, güvenlik görevlileriyle çatışmaya girdiği belirtildi. Olayda en az bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, saldırganlar ise güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

Geçen haftalarda yine Belucistan'da silahlı saldırganlar 11'i asker olmak üzere 14 kişiyi öldürmüştü.

BELUCİSTAN

Afganistan ve İran'la sınırı olan Belucistan, Pakistan'ın en büyük ve en yoksul eyaleti. Bölgede çok sayıda örügt yapılanması bulunuyor.

Ekonomisi büyük ölçüde doğalgaza dayanan eyalet, Çin altyapı projeleriyle dönüştürülmeye çalışılıyor.

Belucistan, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru adlı dev projenin merkezinde yer alıyor. Çin, milyarlarca dolara mal olacak bu altyapı projesiyle batıdaki Şincan eyaletini Arap Denizi'ndeki Gwadar limanına bağlamayı hedefliyor.

 

 

Haber Ara