Dolar

32,5866

Euro

34,8563

Altın

2.505,98

Bist

9.679,74

Pakistan'da 6 yaşındaki Zeynep'e tecavüz edip öldüren zanlıya idam!

Pakistan'ın Kasur kentinde kaçırdığı 6 yaşındaki Zeynep Ensari'ye önce tecavüz eden, ardından boğarak öldüren 24 yaşındaki İmran Ali hakkında idam cezası verildi. Aynı tarihlerde Türkiye'de de 4 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz ederken yakalanan zanlı için idam kampanyası başlatıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-17 23:08:05

Pakistan'da 6 yaşındaki Zeynep'e tecavüz edip öldüren zanlıya idam!

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Pakistan'da Kasur kentinde kaçırdığı 6 yaşındaki Zeynep Ensari'ye önce tecavüz eden, ardından boğarak öldüren 24 yaşındaki İmran Ali hakkında kaçırma, cinayet, terör ve cinsel sapıklık suçlarından tam 4 defa idam cezası verildi. Duruşmada onlarca görgü tanığı ifade verirken, yalan makinesi kullanıldı ve DNA örnekleri sunuldu.

SUÇLUNUN AVKATI DAVADAN ÇEKİLDİ

Yerel medya, Ali'nin suçunu itiraf etmesinin ardından avukatının davadan çekildiğini duyurdu.

Ali 23 Ocak'ta yakalanarak gözaltına alınmıştı Polis Ali'nin aynı bölgede daha önce başka kız çocuklarının da kaçırılıp aynı şekilde öldürülmesiyle bağlantılı olduğunu düşünüyor.

Zeynep Ensari:

1847991-XQThVT

Zeynep'in babası Emin Ensari (solda) de karar duruşmasına katıldı:

_100068936_hi044276404

PROTESTOLARDA 2 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Zeynep'in cansız bedeni 9 Ocak'ta Lahor eyaletinin güneyindeki Kasur'da bir çöplükte bulunmuştu. Zeynep'in boğularak öldürüldüğünün açıklanması üzerine kentte protesto gösterileri düzenlenmiş, protestolarda, karakolu basmaya çalıştıkları bildirilen iki kişi güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu öldürülmüştü.

fft99_mf10616694

Yetkililer kaçırma, cinsel saldırı, cinayet gibi suçları önlemek için yeterince çaba göstermemekle suçlanıyor. Zeynep'in ailesi de kayıp ihbarında bulundukları halde polisin harekete geçmediğini söylüyor. Mobese görüntülerinin ise polis tarafından değil, Zeynep'in akrabalarının çabasıyla ortaya çıkarıldığı bildiriliyor. Güvenlik kamerası görüntülerinde, Zeynep'in bir adam tarafından götürüldüğü görülüyor.

Kasur polisi son iki yılda kentte 12 benzer cinayet işlendiğini açıkladı.

TÜRKİYE'DE HÜCRE CEZASI VERİLDİ, İDAM KAMPANYALARI YAPILDI

Adana'da geçtiğimiz günlerde davetli olmadığı halde alkollü şekilde mahalle düğününe gelen sapık tacizci Sedat K. evde uyumakta olan 4 yaşındaki küçük kıza tecavüz ederken çıplak halde bir başka mahalleli tarafından yakalanmıştı. Evden gelen sesleri duyan diğer mahalle sakinleri eve girmiş tecavüzü gerçekleştiren Sedat K.'yı linç etmeye başlamıştı. Halkın elinden kaçan Sedat K. çıplak halde polis ekipleri tarafından yakalanıp üzerine çarşaf örtüldükten sonra sağlık kontrolüne götürülmüştü. Tutuklanan zanlının tutuklandıktan sonra hangi cezaevine gönderildiği belirtilmemişti.

Üzerine çarşaf örtülerek önce sağlık kontrolünden geçirilen ve ardından karakola götürülen zanlı sorgusunda suçlamaları kabul etmiş ve küçük kız çocuğuna tecavüz ettiğini itiraf etmişti.

0x0-4-yasindaki-cocuga-tecavuz-olayinda-beklenen-aciklama-geldi-1518872342884

0x0-4-yasindaki-cocuga-tecavuz-olayinda-beklenen-aciklama-geldi-1518872352865

İki gündür sosyal medyada tecavüzcü Sedat K.'nın cezaevinde öldürüldüğü ve tecavüze uğrayan küçük kızın ise öldüğü söylentisi çıkmıştı. Haberlerin gerçek olmadığı belirtildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Yüreğir ilçesi Güzelevler Mahallesi'ndeki bir düğünde 4 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden ve hakim karşısına çıkan Sedat K., "Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı" ve "Cinsel Amaçlı Çocuğu Hürriyetinden Yoksun Kılma" suçlarından tutuklandı. Zanlının, güvenlik gerekçesiyle Niğde cezaevine nakledildiği, burada da tek kişilik hücreye konulduğu öğrenildi.

Öte yandan, sosyal medyada tecavüzcü Sedat K'nin cezeevinde öldürüldüğü, tecavüz mağduru küçük kızın da öldüğü söylentileri yayılmıştı. Bu söylentilerin yalan olduğu ortaya çıktı.

0x0-4-yasindaki-cocuga-tecavuz-olayinda-beklenen-aciklama-geldi-1518872346774

Küçük kızın taburcu olmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ailesine ve çocuğa psikolojik destek sağlandığı, ailenin de Hatay'ın İskenderun ilçesine döndükleri öğrenildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bakanlık olarak, adli süreci yakından takip ediyoruz. Çocuğumuz Bakanlığımız ekiplerinin yakın takibinde ailesi ile birlikte evindedir. Çocuğumuz ve ailesine Bakanlığımızın uzman psikologları ve sosyal çalışmacıları tarafından gereken her türlü destek sağlanmaktadır. Böylesi müessif olaylar, toplumda inanç ve değerlerin güçlü kılınmasının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyması bakımından da anlamlı ve ibretliktir. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için, devlet, sivil toplum kuruluşları ve toplumumuzun her ferdi olarak dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz.”

Başsavcılık'tan açıklama:

"Tüm toplumu derin bir üzüntüye boğan ve her kesimde tepkiye neden olan çocuğun cinsel istismarı olayı ile ilgili olarak; mağdurun herhangi bir hayati tehlikesinin bulunmadığı ve ailesi ile birlikte Hatay ilinde yaşamaya devam ettiği, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Cebir ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklanan olay şüphelisinin ise Adana dışındaki bir ceza infaz kurumunda tutuklu bulunduğu, şüpheli hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmanın en kısa sürede tamamlanarak kamu davası açılıp adaletin tecellisinin sağlanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterildiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Haber Ara