Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

Pakistan'da 149 kişinin öldüğü saldırının faili belirlendi

Avami Ulusal Partisinin mitingi sırasında düzenlenen ve bir milletvekili adayının da hayatını kaybettiği saldırının failinin DEAŞ üyesi Hafız Navaz olduğu açıklandı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-19 16:56:45

Pakistan'da 149 kişinin öldüğü saldırının faili belirlendi

 

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde 149 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının failinin terör örgütü DEAŞ üyesi Hafız Navaz olduğu bildirildi.

Pakistan Senatosunu bilgilendiren polis müfettişi Muhsin Hasan Butt, saldırının faili olarak kimliği belirlenen Navaz'ın, saldırı emriyle patlayıcıları Sindh eyaletindeki örgüt üyelerinden aldığını açıkladı.

Milletvekili adayı Siraj Raisani dahil 149 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyen Navaz'ın DEAŞ mensubu olduğunu söyleyen Butt, saldırganın bir diğer terör örgütü Laşkar-ı Jangvi ile de ilişkisinin belirlendiğini kaydetti.

Butt, saldırının azmettiricilerinin de tespit edildiğine dikkati çekerek, DEAŞ'ın Afganistan'da örgütlendiğini ve özellikle Belucistan'a saldırılar düzenlediğini vurguladı.

DEAŞ'ın bölge yöneticisi olarak Müftü Haydar ve Hafız Naim'in tespit edildiğini belirten Butt, ikilinin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Belucistan'ın Mastung kentinde 13 Temmuz'da Avami Ulusal Partisinin mitingi sırasında düzenlenen intihar saldırısında milletvekili adayı Siraj Raisani dahil 149 kişi hayatını kaybetmişti.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara