Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Pakistan Başbakanı Khan’dan övgü: Erdoğan ve Mahathir İslam dünyasının önde gelen iki lideri

Pakistan Başbakanı Imran Khan, “İslâm dünyasında önde gelen iki lider var. Bunlardan biri Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğeri Malezya Başbakanı Mahathir” dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-23 11:41:50

Pakistan Başbakanı Khan’dan övgü: Erdoğan ve Mahathir İslam dünyasının önde gelen iki lideri

 

Pakistan Başbakanı İmran Han, ülkesine 3 günlük resmi ziyarette bulunan Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ile görüşmelerinin ardından yaptığı ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı övdü.

Müslüman ülkelerden sadece ikisinin Pakistan'a örnek olacak toplumsal dönüşümü gerçekleştirdiğini belirten Han, "İslâm dünyasında öne çıkan iki lider var, biri Erdoğan diğeri Malezya Başbakanı Mahathir. Malezya'nın yükselişini de Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin dönüşümünü ve ekonomisinin yükselişini de gördük." ifadelerini kullandı.

‘TERÖRİZMİN, MÜSLÜMAN ÜLKELER
ÜZERİNDE BÜYÜK YIKIM ETKİSİ VAR'

Yeni Zelanda'daki iki camiye düzlenen terör saldırısın değerlendiren Pakistan Başbakanı Imran Khan, Yeni Zelanda saldırılarının amacının, “Kasten dünyayı dolaşan İslamofobinin yayılması" olduğunu söyledi.
Khan, dünyanın Müslümanlara yönelik görüşünün değişmesi gerektiğini belirterek; terörizmin Müslüman ülkeler üzerinde büyük bir yıkım etkisi oluşturduğunu söyledi.
Yeni Zelanda'da İslam düşmanlığının ülkeye yayılması olayının resmi olarak ele alınmasını isteyen Khan; meslektaşı Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'e, cami saldırısından sonra gösterdiği insani tavırdan dolayı övgüde bulunulmasını istedi.

Khan, Pakistan'ın Malezya'yı yolsuzlukla nasıl mücadele edebileceğini, kurumları yok eden ve vatandaşlara verilen hizmet düzeyini etkileyen bir model üzerinde çalıştığını açıkladı.

mahat

MAHATHİR: İSRAİL'İN YAPTIĞI HIRSIZLIK

Malezya Başbakanı Mahathir bin Muhammed ise, Pakistanlı meslektaşı Amran Khan ile yaptığı açıklamada, "İsrail'in uluslararası yasalara uymadığını ve Filistin topraklarındaki işgal ve yerleşim faaliyetlerini sürdürdüğünü" belirterek, "Yahudilere karşı değiliz, ancak İsrail'i Filistin topraklarını işgal ettiği için tanıyamıyoruz.
Başkalarının topraklarını ele geçiremez ve bir hırsızlık devletinde yaşıyormuşsunuz gibi bir devlet kuramazsınız” dedi.
Son dönemde Müslümanlara yönelik ırkçı saldırıların yayılmasını, İslamofobiden kaynaklandığını belirten Mahathir bin Muhammed, Yeni Zelanda'daki Christchurch saldırıların en büyük amacının Müslümanlar üzerinde korku oluşturmak ve düşmanlığı artırmak olduğunu söyledi.

‘PAKİSTANLA AYNI GÖRÜŞTEYİZ'

Mahathir de Pakistan ve Malezya'nın İslamofobiyle mücadele konusunda mutabık olduğunu dile getirerek, "Christchurch saldırılarında görüldüğü gibi Müslümanlara karşı bir düşmanlık var. İslamofobiyle mücadele etmek için başka yöntemler bulmalıyız. Bu mücadelede kan dökmek olmamalı. Bu noktada Pakistan'la aynı fikirdeyiz." dedi.
Pakistan'a 3 günlük resmi ziyarette bulunan Mahathir, Cumhurbaşkanı Arif Alvi ile de bir araya gelecek. Mahathir, bugün yapılacak Pakistan Günü etkinliklerine onur konuğu olarak katılacak.

 

Haber Ara