Dolar

32,5178

Euro

34,8281

Altın

2.424,98

Bist

9.696,76

“Paket, orta gelirli kitleye hitap eden yatırımlar için açılım başlatacak”

'İçerisinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte, hükümetimizden bir destek beklentisi içerisindeydik. Orta gelirli yatırımcıları hedef alan paket, sunduğu 0,64 faiz oranı, 12 aya kadar ödemesiz, 15 yıla varan vade ile avantajıyla satışlarda hareketlilik yaratacak.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-02 15:48:48

“Paket, orta gelirli kitleye hitap eden yatırımlar için açılım başlatacak”

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt bankaların konut kredisine yönelik aldığı kararlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

“İlk çeyreği yüzde 50'leri aşan satış oranıyla kapatan sektörümüz için yılın 2'nci çeyreği, koronovirüs nedeniyle zorlu bir sürece girmişti. Yatırımcıların bu zorlu dönemde yatırımlarını ötelemeyi tercih etmesi, olağan bir durum haline gelmişti. Haziran itibariyle normalleşme yönünde atılan adımların kısa sürede karşılığını alacağımıza inancımız tam. Bu süreçte hükümetimizin açıkladığı son destek paketi ile biz gayrimenkul ve inşaat sektörü temsilcileriyle yatırımcıları çok önemli bir fırsat sunulmuş oldu. İçerisinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte, hükümetimizden bir destek beklentisi içerisindeydik. Orta gelirli yatırımcıları hedef alan paket, sunduğu 0,64 faiz oranı, 12 aya kadar ödemesiz, 15 yıla varan vade ile avantajıyla satışlarda hareketlilik yaratacak.

Sektörümüzde yine benzeri görülmemiş imkânlarla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu sayede haziran itibariyle bir toparlanma dönemi başlayacak. Paket, sektörümüzde orta gelirli bir kitleyi hedef alan projelerin geliştirilmesi yönünde önemli bir açılım başlatacak. Bu sürecin yansımaları, yılın 3'üncü çeyreğinde hissedilecek. Öte yandan destek paketini, gayrimenkul ve inşaat sektöründe de satışın yanı sıra yeni yatırımların habercisi olarak görmeliyiz. Koronovirüs sürecinin ardından yeni konut yatırımlarında; geniş, balkonlu, bahçeli, yoğun yeşil alanlı yapıların ağırlığını hissedeceğiz. Daha çok üst gelir grubunu hedef alan bu tür yatırımlar, yeni dönemde orta gelir grubuna da hitap eden bir nitelik kazanacak.”

 

Haber Ara