Dolar

32,5780

Euro

34,7940

Altın

2.508,75

Bist

9.693,46

PAGÇEV'den çocuklara geri dönüşüm etkinliği

PAGÇEV'den çocuklara geri dönüşüm etkinliği

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-09 13:31:36

PAGÇEV'den çocuklara geri dönüşüm etkinliği
Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı Geri Dönüşüm İktisadi İşletmesi (PAGÇEV), 5-11 Haziran Dünya Çevre Haftası kapsamında ambalaj atıklarının geri dönüşümü ve çevrenin korunması hakkında çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştirdi.

PAGÇEV'in açıklamasında, yapılan etkinliklerle çocukların atıkların geri dönüşümünün çevre ve ülke ekonomisine kazandırdıkları konusunda bilinçlendirilmesi hedeflendiği belirtildi.

İstanbul'un Çatalca ilçesinde başlayan etkinliklerin İzmir, Mardin, Bursa, Bilecik ve Balıkesir'deki okullarda da devam ettiği ve çocuklar için geri dönüşüm ve çevre konulu şiir, resim, kompozisyon yarışmalarının düzenlendiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen PAGÇEV Genel Müdürü Yağmur Cengiz, "Özellikle çocukların çevre ve geri dönüşüm bilincini erken yaşlarda edinmelerinin geleceğimiz açısından büyük önem taşıdığına inanıyoruz. 5 Haziran Çevre Haftası dolayısıyla Türkiye'nin farklı illerinde pek çok etkinliği hayata geçirdik, yapılan çalışmalara destek olduk. Ambalaj atıklarının doğru şekilde toplanması, ülke ekonomisi ve çevreye kazandırılması için hayata geçirdiğimiz projeler tüm hızıyla devam edecek." ifadelerini kullandı.

Haber Ara