Dolar

32,3881

Euro

35,0018

Altın

2.326,17

Bist

9.079,97

Özgecan'ın katilinin cenazesini Kıbrıs'a da kabul etmediler

Özgecan’ın katili Suphi Altındöken’in KKTC’de kimsesizler mezarlığına defnedilmesi önerisi ortaya çıkınca Kıbrıslılar ayaklandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-15 11:35:17

Özgecan'ın katilinin cenazesini Kıbrıs'a da kabul etmediler

Ajansların haberine göre; Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı evine gitmek üzere bindiği minibüste tecavüze yeltenip hunharca katleden minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken'in tutulduğu yüksek güvenlikli cezaevinde tabancayla öldürülmesinin ardından Altındöken'in defin krizi sürüyor. Özgecan'ın katilinin cenazesi ise Mersin, Tarsus ve Adana'da dolaştırıldı, ancak defnedilemeyince ortada kaldı.

ÖNERİ KATİLİN AVUKATINDAN GELDİ

Katilin annesinin oğlunun cenazesinin orta kaldığı gerekçesiyle sağlık sorunları yaşadığı için defin işleri takibini avukatına devrettiği belirtildi. Katilin avukatının önerisi ise göre, Altındöken'in cenazesinin KKTC Kimsesizler Mezarlığı'na gömülmesi oldu. Önerinin ardından Mersin'deki yetkililer KKTC'yle temasa geçerek durumu izah etti. KKTC'de duyulan olay sonrası katilin cenazesine tepki yağdıran halk, sosyal medya üzerinden "Böyle pislik adamların cenazeleri ile ülkemizi pisletmeyin. Ona burada yer yok" diyerek öneriye sert tepki gösterdi.

a_9369

KATİLİN ANNESİ: "ÇÖPE Mİ ATAYIM"

Altındöken'in annesi, "Öldü daha ne olsun. Çöpe mi atayım. Oğlumun cenazesini gömdürmüyorlar" diye ağlamıştı. Cenazenin defnedileceği köyün muhtarı ise "Kabul etmiyorum. Kilitledim mezarlığı, zorla açıp girecek halleri yok. İnsanlık suçu ya, canlı canlı adamın bilekleri kesilir mi? Mezarlığa koymama yetkisine sahibim. Bu köy benim köyüm. Ben kabul etsem bile onu geri kepçe ile çıkarırlar" demişti.

KKTC'Lİ BAKAN YALANLADI

KKTC İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Özgecan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in KKTC Kimsesizler Mezarlığına gömülmesine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Konu ile ilgili resmi veya gayriresmi herhangi bir başvuru yapılmamıştır" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara