Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Özgecan Aslan Sağlıklı Yaşam Ve Yürüyüş Parkuru Yeniden Faaliyete Geçti.

Bisikletli yoga etkinliği Göktürk sakinleri tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Covid19 sebebiyle uzun süre hareketsiz ve stres altında olan insanlara bisiklet ve yoga adeta nefes aldırdı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-31 21:32:25

Özgecan Aslan Sağlıklı Yaşam Ve Yürüyüş Parkuru Yeniden Faaliyete Geçti.

Eyüp Sultan Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Göktürk'te yapılan Özgecan Aslan Sağlıklı Yaşam Ve Yürüyüş Parkuru pandemi sebebiyle uzun süre kapalı kalmıştı. Eyüp Sultan Belediye Başkanı Deniz Köken desteğiyle Kültür ve Sanat Merkezi Sorumlusu Elif İncekara'nın titiz çalışmalarıyla, Covid19  sebebiyle kapalı olan park bisiklet ve yoga etkinliğiyle tekrar faaliyete geçti.

Bisiklet eğitmeni Cengiz Yargıç etkinlik hakkında: “bisiklet öğrenmenin yaşı yoktur. Bu etkinliğimizde hiç bisiklet sürmemiş insanlara bisikleti tanıtıp gerekli teknikleri gösterdik.Etkinliğin daha ilk gününden sürüşe geçenleri görmek bizi çok mutlu etti.” dedi.

Etkinlikte aynı zamanda bisiklet öncesi ısınma yogası yapıldı. Bu etkinlikle ilgili Yoga eğitmeni Nesrin Yaman şöyle konuştu; “Yogaya kısaca hareket ne nefesin uyumu diyebiliriz. Bu tanım bisiklete binenler içinde aynıdır. Bisiklet ve yoga bu anlamda birbirlerinden çok farklı değil. Yoga, şimdi de olma halidir. Bisiklet kullanırken de bu farkındalık vardır. O yüzden bisikletli yoga yapmak çok keyifli ve sağlıklı bir aktivitedir.” göktürk bisiklet 2

Göktürk Kültür ve Sanat Merkezi Sorumlusu Elif İncekara; “Göktürk de sağlıklı yaşam etkinliğimiz çeşitli faaliyetlerle devam ediyor. Bu faaliyetlerimize bisikletli yogayı ekledik. Yoğun ilgi karşısında bu etkinliğimizi her hafta cuma günleri yapmaya karar verdik. Daha ilerisinde bisiklet grubu oluşturmak, Bisiklet turları düzenlemek ve bisikleti Göktürklülere bir ulaşım aracı olarak günlük hayatlarına almaları konusunda çalışmalarımız devam edecek. Göktürk'ü, Avrupada görmeye alışkın olduğumuz bisiklet şehri yapmak projelerimiz arasındadır.” dedi.

 



Haber Ara