Dolar

32,5874

Euro

34,8010

Altın

2.510,25

Bist

9.693,46

Özel Kuvvetler’deki askerlerden 1 dolar çıktı

FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubu 77 askerin odalarında ‘1 dolar’lık banknotlar ele geçirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-29 16:05:34

Özel Kuvvetler’deki askerlerden 1 dolar çıktı

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubu 77 askerin odalarında ‘1 dolar'lık banknotlar ele geçirildi. Yapılan aramalarda bazı dijital veriler de ele geçirildi.

UZMAN POLİSLERDEN OLUŞAN 10 EKİP KATILDI

AA'nın haberine göre; Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) mensubu 77 askerin odalarında arama yapıldı. Özel Kuvvetler'deki yapılan arama uzman polislerden oluşan 10 ekip tarafından gerçekleştirildi. Saatler süren aramalara bazı askerler de eşlik etti.

‘BİR DOLAR'LIK BANKNOTLAR ELE GEÇİRİLDİ

Özel Kuvvetler'de yapılan aramalarda bazı dijital veriler ile ‘bir dolar'lık banknotlar ele geçirildi. Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden askerlerin kullandığı silahların da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 tabanca ile piyade tüfeğine el konuldu. Silahlar, balistik incelemeye gönderildi. Özel Kuvvetler'deki inceleme çalışmaları devam ediyor.

DARBEYE KARIŞAN PERSONELİN BELİRLENMESİ İÇİN KOMİSYON KURULDU

Özel Kuvvetler'de darbeye karışan personelin belirlenmesi amacıyla "komisyon" da kuruldu. Kamera görüntüleri ile personel kimlik kartlarıyla yapılan giriş-çıkışlara ilişkin bilgilerin incelenmesi sürüyor. Diğer taraftan darbe girişimine karıştığı şüphesi bulunan personel ile de idari soruşturma kapsamında "mülakat" yapılıyor.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA 124 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Öte yandan, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında bugüne kadar 3'ü emniyet mensubu, 5'i sivil, biri hakim, 115'i asker 124 kişi tutuklanmıştı.

Haber Ara