Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Özel İletişim Vergisi nedir? (ÖİV) Özel İletişim Vergisi zammı ne kadar oldu?

İletişim hizmetlerinde uygulanan Özel İletişim Vergisi'ne (ÖİV) zam geldi. Gelen zamla birlikte binlerce kişi Özel İletişim Vergisi nedir sorusuna yanıt aramaya başladı. Özel İletişim Vergisi her ay iletişim hizmeti sağlanan kurum tarafından alınan servis ve hizmetlerin bedeli üzerinden hesaplanarak devlete iletilen vergidir. Peki Özel İletişim Vergisi zammı ne kadar oldu? Son gelen açıklamaya göre yüzde 7,5 olarak uygulanan Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranı yüzde 10 oldu.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-30 10:28:21

Özel İletişim Vergisi nedir? (ÖİV) Özel İletişim Vergisi zammı ne kadar oldu?

İletişim hizmetlerinde uygulanan Özel İletişim Vergisi'ne (ÖİV) zam geldi. Gelen zamla birlikte binlerce kişi Özel İletişim Vergisi nedir sorusuna yanıt aramaya başladı. Özel İletişim Vergisi her ay iletişim hizmeti sağlanan kurum tarafından alınan servis ve hizmetlerin bedeli üzerinden hesaplanarak devlete iletilen vergidir. Peki Özel İletişim Vergisi zammı ne kadar oldu?  Son gelen açıklamaya göre  yüzde 7,5 olarak uygulanan Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranı yüzde 10 oldu.

Özel İletişim Vergisi nedir?

Her ay aldığınız servis ve hizmetlerin bedeli üzerinden hesaplanarak devlete iletilen özel iletişim vergi ücretidir. Kullanım bedelleriniz üzerinden aylık olarak hesaplanır.

Özel İletişim Vergisi (ÖİV) zammı ne kadar oldu? 

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararla, elektronik haberleşme işletmeciliği kapsamındaki hizmet türlerinde (konuşma, mesajlaşma, internet gibi) yüzde 7,5 olarak uygulanan ÖİV oranı yüzde 10 oldu.

Özel İletişim Vergisi kaç para?

Açıklanan son karar göre yüzde 7,5 olarak uygulanan Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranı yüzde 10 oldu.

 

Haber Ara