Dolar

32,3761

Euro

34,9724

Altın

2.326,30

Bist

9.070,22

(Özel Haber) TCG Çanakkale denizaltısındaki askerler bayramda unutulmadı

Akdeniz Kalkanı Harekatı kapsamında Mersin'de bulunan TCG Çanakkale denizaltısında bayramlaşma töreni düzenlendi. Çok zor şartlarda görev yapan denizaltıdaki personelin tek tek bayramını kutlayan Gemi Komutanı Deniz Binbaşı Ender Könez, ailesinden uzak olan personele moral vererek, 'TCG Çanakkale vatanımızın ve milletimizin en uzaklardan, denizlerin altından savunulması için her zaman hazırdır, biz burada nöbetteyiz. Onlar rahat uyusunlar, gözleri arkada kalmasın. Denizlerde de bu ülke için nöbe

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-12 17:01:19

(Özel Haber) TCG Çanakkale denizaltısındaki askerler bayramda unutulmadı
Akdeniz Kalkanı Harekatı kapsamında Mersin'de bulunan TCG Çanakkale denizaltısında bayramlaşma töreni düzenlendi. Çok zor şartlarda görev yapan denizaltıdaki personelin tek tek bayramını kutlayan Gemi Komutanı Deniz Binbaşı Ender Könez, ailesinden uzak olan personele moral vererek, "TCG Çanakkale vatanımızın ve milletimizin en uzaklardan, denizlerin altından savunulması için her zaman hazırdır, biz burada nöbetteyiz. Onlar rahat uyusunlar, gözleri arkada kalmasın. Denizlerde de bu ülke için nöbet tutan askerleri mevcut" dedi.

23 Ağustos'tan beri Akdeniz Kalkanı Harekatı'nda görev yapan TCG Çanakkale denizaltısı, Mersin Limanı'na geldi. Denizaltıda Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenledi. Gemi Komutanı Deniz Binbaşı Ender Könez, personelin tek tek bayramını kutlayarak, ailesinden uzak olan askerlere moral verdi. Bayramlaşmanın ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Binbaşı Könez, uzun bir karakol görevinin ardından Mersin'e geldiklerini belirterek, "Bu liman ziyareti Kurban Bayramı'nın ilk gününe denk geldi. Burada ailelerimizden, sevdiklerimizden uzak olabiliriz ancak vatanımızın ve milletimizin en iyi şekilde savunulması için burada nöbetteyiz. Bu bayramda birlik olup, hem dinlenmek hemde sevdiklerimizi uzaktan da olsa görüşmek için gayret edeceğiz" diye konuştu.

"Milletimiz rahat uyusunlar, gözleri arkada kalmasın"

TCG Çanakkale denizaltısının komutanlığına 19 Ağustos'da başladığını vurgulayan Könez, "23 Ağustos tarihinde Akdeniz Kalkanı Harekatı'na iştirak etmek üzere göreve başladık. Bugün Kurban Bayramı'nın ilk günü ve Mersin'de liman ziyaretinde bulunmaktayız. Akdeniz Kalkanı Harekatı kapsamında Doğu Akdeniz'de ülkemizin denizlerdeki menfaatlerini korumak üzere görev yapıyoruz. Bayram süresince Mersin'de bulunacağız. TCG Çanakkale vatanımızın ve milletimizin en uzaklarda, denizlerin altından savunulması için her zaman hazırdır, biz burada nöbetteyiz. Onlar rahat uyusunlar, gözleri arkada kalmasın. Denizlerde de bu ülke için nöbet tutan askerleri mevcut" şeklinde konuştu.

Deniz Teğmen Kıvanç Batu ise 1,5 yıldır denizaltında çalıştığını belirterek, "TCG Çanakkale denizaltısında 2 aydır görev yapıyorum. Şu anda Mersin'de Akdeniz Harekatı kapsamında liman ziyareti icra ediyoruz. Bu benim ailemden ve sevdiklerimden ayrı geçirdiğim ilk Kurban Bayramı. Ancak burada vatanımız ve milletimiz için nöbet tutmak gurur ve onur verici bir duygu. Milletimizin gözü arkada kalmasın, bizler burada denizlerimizde onların güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli olan her şeyi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Seyir Kıdemli Başçavuş Umut Küpçü de, "Biz gemi personeli olarak görevimizin başında, vatanımız ve milletimiz için her türlü fedakarlığa hazır bir şekilde bu bayramı da karşılamış bulunuyoruz. Başta Çanakkale ailesi olmak üzere tüm milletimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Er İsmail Sakarya ise 10 aydır TCG Çanakkale denizaltısında görev yaptığını kaydederek, "Burada olmaktan çok mutluyum. Denizaltılarında 50'ye yakın er bulunmakta. Bunlardan biri olduğum için çok mutluyum ve gururluyum. Komutanlarımızın hepsi çok iyi. Bize kardeşleri gibi davranıyorlar. İlk defa ailemden uzak bir bayram geçiriyorum. Özlem var, onları çok özledim. İnşallah 2 ay sonra tezkere alacağım ve onlara kavuşacağım. Sevdiklerimin ve milletimin bayramını kutluyorum. Onlar için buradayız. Biz gittikten sonrada bizden sonrakiler bu nöbeti devralacak. Onlar için varız, milletimiz var olsun" diye konuştu.

Öte yandan Mersin Limanı'nda bulunan TCG Bora Komutanı Deniz Kurmay Binbaşı Metin Çıtak ve beraberindeki heyet, TCG Çanakkale denizaltısını ziyaret ederek, Gemi Komutanı Deniz Binbaşı Ender Könez ve personel ile bayramlaştı.

Haber Ara