Dolar

32,3984

Euro

35,0370

Altın

2.322,52

Bist

9.142,40

(Özel Haber) Fatma nine aylar sonra sokağa çıkacak

Balıkesir'de, ayakta durmakta zorlanan ve yürüme güçlüğü çeken 85 yaşındaki Fatma Akdan'a, Kızılay Balıkesir Şubesi tarafından tekerlekli sandalye verildi. Akdan'ın mutluluğu gözlerine yansıdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 09:35:17

(Özel Haber) Fatma nine aylar sonra sokağa çıkacak
Balıkesir'de, ayakta durmakta zorlanan ve yürüme güçlüğü çeken 85 yaşındaki Fatma Akdan'a, Kızılay Balıkesir Şubesi tarafından tekerlekli sandalye verildi. Akdan'ın mutluluğu gözlerine yansıdı.

Balıkesir Mirzabey Mahallesi Kuyubaşı Sokak 5 numarada kalan 85 yaşındaki Fatma Akdan'a Kızılay Balıkesir Şubesi yardım elini uzattı. Ayakta durmakta zorlanan ve yürüme güçlüğü çeken Fatma nineye Kızılay tekerlekli sandalye ve gıda yardımında bulundu. Tek geliri merhum eşinden kalan dul aylığı olan ve bunu da diğer bekar 3 kızıyla paylaşan Fatma nine tek odalı bir evde hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Fiziksel ve sağlık koşulları yetersiz eve gerekli düzenlemelerin yapılabilmesi için durumu yetkililere bildireceklerini söyleyen Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Av. Hüseyin Gündoğan "Malum ülkemizin bulunduğu sıkıntılı bir süreçte Kızılay toplumsal yaralara çare olmaya devam ediyor. Alanlarda bize yüklenen sorumluluğu ziyadesi ile yerine getiriyoruz. Ama bunun dışında bizim konseptimizde sosyal amaçlı yürümekte zorluk çeken ihtiyaç sahibi insanlara malul arabası veriyoruz. Bugün bu kapsamda bu yaşlı teyzemizi de bu şekilde sevindirmeyi arzu ettik. Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi müracaat eden her kişiye kayıtsız, şartsız istisnasız bu şekilde biz malul araçları veriyoruz. Teyzemizi de değerlendirdik, bizim yardım profilimiz içinde olan aynı zamanda Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramlarında da yardım yaptığımız teyzemiz. Bu yüzden kendisine bu aracı hediye ediyoruz. İnşallah bu araçla da sokağa çıkacak, muhtarımıza gidecek gezecek kendisine hayırlı uğurlu olsun. Ama bunun dışında bu evle ilgilide ciddi sıkıntılar var, evde yapılması gereken tadilatlar var, bunları da yetkili mercilere inşallah biz ileteceğiz" dedi.

Mirzabey Mahalle Muhtarı Cihat Kayalı, "Fatma teyzemiz mahallemizin en yaşlı teyzelerinden bir tanesi. Durumu malum gördüğünüz gibi, biz tekerlekli sandalye talebinde bulunduk, Sağ olsun Türk Kızılay'ı Balıkesir Şube Başkanı Av. Hüseyin Gündoğan kendisine teşekkür ediyorum. Kızılay her yer insanlara çare olmaya çalışıyor. Eve giriş çıkışlarda biraz rahatsızlık olacak ama dışarıda bu arabayla onu istediği yere götürecekler. Her hangi bir istediği olduğunda da biz kendisine yardıma hazırız" şeklinde konuştu.

Uzun süreden beri sokağa çıkmadığını ifade eden 85 yaşındaki Fatma Akdan, "Siz bana yardımcı oldunuz Allah da size yardımcı olsun" dedi.
VİDEO HABER

İsrail'i destekleyen markaları listeleyen site kuruldu

Haber Ara