Dolar

32,3246

Euro

34,9839

Altın

2.311,28

Bist

9.079,97

Özdağ ve Oğan’dan çirkin kışkırtma!

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Küçükçekmece ilçesinin İkitelli semtinde, ‘Suriyelilerin bir kız çocuğunu taciz ettiği’ iddiasıyla bazı kişilerin kışkırtması üzerine halk sokağa döküldü. İyi Partili Ümit Özdağ ile MHP eski Milletvekili Sinan Oğan’ın olayları kışkırtma girişimine, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’den sert tepki geldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-30 14:26:43

Özdağ ve Oğan’dan çirkin kışkırtma!

ORTA

buyuk_58

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimini Cumhuriyet Halk Partisi adayının kazanmasından sonra, Suriyelilere dönük provokasyonlar arttı.

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı İstanbul'un Küçükçekmece ilçesine bağlı İkitelli semtinde, ‘Suriyelilerin bir kız çocuğunu taciz ettiği' iddiasıyla bazı kişilerin kışkırtması üzerine halk sokağa döküldü.

Taciz olayı, Suriyelilere yönelik linç girişimine dönüşürken; Suriyelilere ait olduğu iddia edilen dükkanlara da zarar verildi. Mahalle sakini olmayan birçok kişinin kışkırtması ile beraber mekanlara zarar verme ve yağmalama olaylarının devam ettiği bildirildi.

Sabahleyin ise olayın provokasyon olduğunun anlaşılması üzerine, İkitelli'de halk, “Suriyeliler yalnız değildir” diye pankart açtı.

ozdag.

ogan

Ancak İyi Partili Ümit Özdağ ile MHP eski Milletvekili Sinan Oğan'ın olayları kışkırtma girişimine, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel'den tepki geldi.

Abdulkadir Özel, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda şunları söyledi:

“Emniyete intikal eden olay, 12 yaşında bir çocuğun akranı olan bir diğer çocuğu camdan çağırmasından ibaret. Ortada ne bir taciz ne de bir tecavüz söz konusu.”

“Bu gece bu olay üzerinden provakatif çağrılar yapan tüm hesaplar incelenmeli ve Sinan Oğan ve Ümit Özdağ adlı müptezeller başta olmak üzere sokaklarımızı karıştırmak isteyen herkes hukuk önünde hesap vermeli. Biz de takipçisi olacağız.”

“Halkımızın hassasiyetlerini kaşıyarak, sokaklarımızı karıştırmak isteyen sorumsuzlara inat, bu sorunları çözmek için gereken adımların atılmasının da takipçisi olacağız.”

“Kadirşinas Türk Milletinin misafirperverliği tüm takdirlerin üzerinde, hassasiyetleri de başımızın üzerindedir. Sığınmacı ve mülteci sorunlarının kapsamlı bir planlamayla ele alınmaya başlandığı bir süreci baltalamaya dönük provakasyonlara geçit verilmeyecektir!”

 KUPUR

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan İkitelli semtindeki taciz iddalarıyla ilgili Emniyet ve Valilik'ten açıklama geldi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, dün Küçükçekmece'de yaşanan olayda, herhangi fiziki temas, taciz ya da tecavüz olayının bulunmadığını bildirdi.

Yapılan açıklamada, dün Küçükçekmece'de yaşanan olayda, 12 yaşındaki Suriyeli bir çocuğun, 12 yaşındaki bir başka çocuğa camdan 'Gel gel.' diye seslendiği belirtildi.

Açıklamada, olayda, "Herhangi bir fiziki temas, taciz, tecavüz olayı yok." ifadesi kullanıldı. 

Ayrıca, çocuğun ailesinin yanlış anlaşılma olduğunu belirtip Suriyeli çocuktan şikayetçi olmadığı belirtildi. 

Bu arada, olayla ilgiyi 18 kişiye 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü muhalefetten işlem yapıldığı, şüphelilerin bu sabah emniyetten serbest bırakıldığı bildirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA 

Küçükçekmece'de geçtiğimiz Cumartesi akşam saatlerinde bir çocuğa yönelik yaşanan sözlü taciz iddiasıyla ilgili İstanbul Valiliği açıklama yaptı.

Açıklamada, “Küçükçekmece ilçemizin Mehmet Akif Mahallesi'nde dün akşam saat 20.36'da ALO 155 hattına A.D. adlı bir çocuğa yönelik sözlü cinsel taciz iddiasıyla ilgili ihbarda bulunulmuştur. Hemen olay yerine sevk edilen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, yabancı uyruklu E.A. adlı (suça sürüklenen çocuk)şüpheli ile mağdur olduğu iddia edilen çocuk, saat 21.15'te Çocuk Polisi Şubesine teslim edilmiştir. Olayın görgü tanığı, mağdur olduğu iddia edilen çocuk ve çocuğun anne-babasının ifadelerinde ‘konunun yanlış anlamadan kaynaklandığı ve herhangi bir kişiden şikayetçi olmadıklarını' beyan ettikleri anlaşılmış olup adli ve idari tahkikatı sürdürülmektedir. Şüphelinin alınması ve sonrasında, çevrede toplanan vatandaşlarımızca yapılan gösterilerde bazı işyeri ve araçlar zarar görmüş, kalabalığın dağılması ve taşkınlıkların önlenebilmesi için zorunlu olarak polis ekiplerimizce müdahalede bulunulmuştur. Bu ve benzeri olaylarda saygıdeğer vatandaşlarımızdan toplumsal huzur ve barışımızı hedef alan provokasyonlara karşı dikkatli olmalarını ve güvenlik güçlerimize destek vermelerini bekliyoruz. Durumu olduğundan çok farklı gösteren, şahsi kimliğini gizleyerek sosyal medya yoluyla provokatif paylaşımlarda bulunanlar mutlaka tespit edilecek ve haklarında yasal işlemler yapılacaktır” denildi. 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara