Dolar

32,4755

Euro

34,9595

Altın

2.437,68

Bist

9.716,77

Özbekistan: Stockholm saldırganı IŞİD mensubu

Özbekistan Dışişleri Bakanlığı, İsveç'in başkenti Stockholm'da yaşanan kamyonlu saldırıya ilişkin tutuklu yargılanan Özbekistan uyruklu şüpheliye dair 'IŞİD mensubu' açıklaması yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-14 11:51:06

Özbekistan: Stockholm saldırganı IŞİD mensubu

Ajansların haberine göre Özbekistan Dışişleri Bakanlığı, İsveç'te tutuklu bulunan 39 yaşındaki Rakhmad Akilov'un daha önce de kendi ülkesinde terör sempatizanlığı suçlamasından yargılandığını açıkladı. Açıklamada, Akilov'un Özbekistan'da insanlara Suriye'ye gidip IŞİD'e katılmaları çağrısında bulunduğu belirtildi.

Bakanlık, İsveçli yetkililer ile ortaklığı bulunan bir batılı güvenlik ajansına daha önce, Akilov'un 'potansiyel tehdit' olarak tespit edildiği bilgisinin paylaşıldığını kaydetti. Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov, saldırganın 2014'te Özbekistan'dan ayrılarak IŞİD'e katıldığını bildirdi.

İSVEÇ'E SIĞINMA TALEBİ REDDEDİLMİŞTİ

Stockholm'ün en işlek caddelerinden birinde, saldırganın kullandığı kamyonu bir alışveriş mağazasına sürmesiyle 7 Nisan'da gerçekleşen saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetmiş, 15 kişi de yaralanmıştı. İsveç polisi, saldırganın IŞİD sempatizanı olması nedeniyle daha önce başvurduğu sığınma talebinin reddedildiğini açıklamıştı.

 

Haber Ara