Dolar

32,3457

Euro

35,0558

Altın

2.310,40

Bist

9.079,97

Özbek: Gelin birlikte çözüm üretelim

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün yaşayan tüm başkanlarına çağrı yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-03 11:19:48

Özbek: Gelin birlikte çözüm üretelim

Skorer'de yer alan habere göre: Dursun Özbek, eleştirdiği Ünal Aysal da dahil olmak üzere 8 eski başkana davette bulundu, sarı-kırmızılıların kurtuluş formülünü birlikte bulmak istediğini belirtti. TT Arena'daki başkanlar zirvesi 17.00'de başlayacak.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün geleceği için, sarı-kırmızılıların tüm başkanlarına çağrıda bulundu, “Gelin birlikte çözüm üretelim” çağrısı yaptı.

Başkan Dursun Özbek, camia içinde yükselen, genel kurul çağrılarını da dikkate alarak, tüm başkanların önerilerini dinlemeye hazır olduğunu bildirdi. Ali Tanrıyar, Selahattin Beyazıt, Alp Yalman, Faruk Süren, Mehmet Cansun, Adnan Polat, Ünal Aysal ve Duygun Yarsuvat'a davette bulunan Özbek, ayrıca son dönemlerde uzun süreli yöneticilik yapmış olan Ali Dürüst ve Adnan Öztürk'e de zirveye katılım çağrısında bulundu.

Türk Telekom Arena'da bugün 17.00'de bir araya gelecek olan Galatasaray başkanları, özellikle kulübün UEFA'daki durumunu masaya yatıracak ve çözüm önerilerini sunacak.

'ÇAĞRILIRSA GİDİLİR'

Eski başkanlardan Alp Yalman, bunun bir nezaket toplantısı olduğunu söyleyerek, “Oturup dostlarla bir araya geleceğiz” dedi. Faruk Süren, başkanın böyle bir çağrıda bulunmasını doğru bulduğunu dile getirirken, Mehmet Cansun ise, “Sonuçta bu kulüp kimsenin babasının evi değil. Hepimiz görevimizi yaptık. Herkesin fikirlerinin dinlenmesi güzel” ifadesini kullandı.

Başkanlarla birlikte toplantıya davet edilen ve burada bir sunum yapacağını dile getiren Adnan Öztürk de, “Başkan çağırdı mı 24 saat içinde ne zaman olursa olsun gidilir” yorumunu yaptı.

MEKTUPTAN ÖNCE, MEKTUPTAN SONRA!

Galatasaray'ın geleceğini riske atmamak için transferi durdurduklarını söyleyen Başkan Özbek, “Mektup her şeyi bitirdi. Böyle bir mektup aldıktan sonra ne yapacaksınız? O mektuptan önce ve sonra ayrı dünyalar var” dedi.

Galatasaray'ın durumunu acil servisteki hastaya benzeten Başkan Dursun Özbek, dün Lig Radyo'ya gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Özbek'in konuşmasından satır başları şöyle:

- UEFA'dan o mektup gelene kadar bazı transferleri yaptık. Birkaç oyuncu daha vardı. UEFA'nın gönderdiği mektup bu işe mani oldu.

- Galatasaray'ın önümüzdeki yıllarda Avrupa'daki şansını kaybetmemesi adına transferi durdurduk. Mektup her şeyi bitirdi.

- Mektup diyor ki, “Ben sana 2 sene hak mahrumiyeti veriyorum. Eğer kendini toparlarsan, birini askıya alırım. 2016-2017 yılında da 10 milyon zarar etmen lazım yoksa seni men ederim.”


- Böyle bir mektup aldığınız zaman ne yapacaksınız? O mektuptan önce ve sonra ayrı dünyalar var.

- Galatasaray'ın geleceğini riske atarak transfer yapamazdık.

- Niasse'yi Hamza Hoca istiyordu. Biz de kulübüne müracaat ettik. Lokomotiv satmadı. Kiralayalım dedik yine vermediler. En son bizden yüksek bonservis bedeli istediler.

- Dertli kelimesini kabul etmiyorum. Ben Galatasaraylıyım. Bizim ağabeylerimiz Çanakkale'ye ölüme gittiler. Giderken geri dönmeyi düşündüler mi? Biz böyle bir kültürden geliyoruz.

- Vergi borçlarının büyük bir kısmı geçmişten gelen yapılandırmalardır. Galatasaray'ın devlete vergi borcu yok.

- Benim sülalem Galatasaraylı. Yeğenim Galatasaray'da bir futbolcuydu. Onun ismi de Dursun Özbek'ti ve antrenman sırasında öldü. Biz Galatasaray için şehit vermiş bir aileyiz.

- Türkiye Kupası'nda kâr-zarar hesabı yapmıyorum. Bazı kulüpler bunu yapıyor. Biz bir şov yapıyoruz. Bu şovun çeşitli seansları var. Türkiye Kupası da bunlardan biri.

 

 

 

-

Haber Ara