Dolar

32,3842

Euro

35,0000

Altın

2.322,28

Bist

9.079,97

Öz'ün tatil masrafını Koza Holding karşıladı!

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu sanık Cafer Tekin İpek'in yer aldığı 45 sanıklı Koza - İpek Holding davası dün devam etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-22 18:23:55

Öz'ün tatil masrafını Koza Holding karşıladı!

FETÖ'nün firari sanığı Hamdi Akın İpek ile kardeşi Cafer Tekin İpek ve anneleri Melek İpek'in de aralarında yer aldığı 45 sanıklı Koza - İpek Holding davası dün devam etti.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Akın İpek'in kardeşi Cafer Tekin İpek ile diğer tutuklu sanıklar ve Melek İpek'in de arasında bulunduğu tutuksuz sanıklar katıldı.
"Silahlı terör örgütüne üye olmak, vergi usul kanununa muhalefet, güveni kötüye kullanmak, özel belgede sahtecilik ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlamaları yöneltilen sanıkların aynı ağızdan savunma yaparak himmet toplama suçlamasını reddetti.
Davada Koza - İpek Holding'in bünyesinde Marmaris'te faaliyet yürüten Angels Peninsula Otel'in eski müdürü sanık Hasan Burak Sertcan da ifade verdi. Sanığa yöneticisi olduğu otelde, FETÖ'nün firari sanıkları Hakan Şükür ve eski savcı Zekeriya Öz gibi isimleri ağırlaması hatırlatıldı.

MAHKEME BAŞKANI SORDU...

Mahkeme Başkanı Muhammed Yavuz sanığa, "Zekeriya Öz'ün otelde konaklama masrafının Koza Holding tarafından karşılandığı basına yansıdı. Bu konaklamanın parasını kim verdi?" sorusunu yöneltti. Sanık Sertcan ise "Zekeriya Öz'ün konaklama masrafını Koza Holding karşıladı. Para alamadığımız, çıkarken ödemesini yapmayan herkesin faturasını Koza Holding'e gönderiyorduk" diye yanıtladı.

İPEK'E YAKALAMA KARARI
Duruşmada mahkeme ara kararını açıkladı. Ara kararda, firari sanık Hamdi Akın İpek hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılırken, sanıklardan Cafer Tekin İpek, Harun Ekinci, Şaban Yörüklü, Osman Aytaç, Hasan Bozkurt, Hasan Ünal, Metin Arslan, Ali Kılıçarslan ile Ali Serdar Hasırcıoğlu'nun ise tutukluluğunun devamına karar verildi. Mahkeme, duruşmayı 12 Aralık'a erteledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara