Dolar

32,3291

Euro

35,0400

Altın

2.279,62

Bist

9.001,13

Oyuncu Pancaroğlu'nun kız arkadaşını darbettiği iddiası

Oyuncu Tolga Pancaroğlu'nun kız arkadaşı Eda Küçük'e yönelik 'hakaret', 'tehdit' ve 'basit yaralama' suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-30 12:26:00

Oyuncu Pancaroğlu'nun kız arkadaşını darbettiği iddiası
Kız arkadaşı Eda Küçük'ü darbettiği iddiasıyla "basit yaralama", "hakaret" ve "tehdit" suçlarından hakkında dava açılan oyuncu Tolga Pancaroğlu, hakim karşısına çıktı.

Anadolu 66. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Tolga Pancaroğlu, Adem İlker Durguner ve Deniz Evin ile müşteki Eda Küçük ve avukatları katıldı.

Duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu avukatları da hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan sanık Pancaroğlu, suçlamaları kabul etmeyerek, şunları söyledi:

"Kendisiyle 1 yıllık duygusal ilişki yaşadık. İlişkimiz sırasında Eda'yla benim bir problemim yoktu. Biz iki yetişkin insan olarak karşılıklı oturduk ve 26 Nisan 2017'de ayrıldık. Her ne olduysa ondan sonra oldu. Ayrıldıktan bir süre sonra evime girip hasar verdi. Aile huzurumu bozmakla tehdit edildim. Bu süreçte sıklıkla değişik numaralardan kendisi ve yönlendirdiği üçüncü kişiler beni arayıp tehdit ediyorlardı. Sosyal medyada yapılan haberler nedeniyle anlaştığım bir projede çalışamadım. Meslek hayatım, psikolojik hayatım ve aile hayatım 1 yıldır alt üst oldu. Kendisini darbetmek bir yana düşmesi sonucu yaralandığında hastanede kendisine refakat ettim."

Müşteki Eda Küçük, sanıkla 3 yıl birlikte olduğunu ve birçok kez darp olayına maruz kaldığını savunarak, "Benden ayrılmak istemediğini, beni sevdiğini ve ilişkiye devam etmek istediğini söyledi. Ben bunu kabul etmeyince darbetmeye başladı. Beni duvara fırlattı. Vücudumun çeşitli yerlerini tekmeledi. Bunun etkisiyle belimde kayma oluştu. Sakat kaldım. Şikayetçiyim." dedi.

Sanık Deniz Evin, müşteki Eda Küçük ile Tolga Pancaroğlu'nun kız arkadaşı olduğu için tanıştıklarını belirterek, "Müştekiye 2 ayrı mesaj gönderdim. Tehdit kastıyla hareket etmedim. Ben bu olayda mağduru korumaya çalışırken tehdit iddiasıyla karşılaştım. Mesajlarda suç teşkil edecek bir ibare yoktur. Beraatimi isterim." şeklinde konuştu

Diğer sanık Adem İlker Durguner, "Suç tarihinde Kadıköy'de bir kafede oturuyorduk. Müşteki kafeye girmek istedi. Tolga hakkında uzaklaştırma kararını bildiğim için içeri girmesi halinde sorun olabileceğini uygun bir dille anlatmaya çalıştım." ifadelerini kullandı.

Mahkeme, suçtan zarar görme olasılığı bulunduğu gerekçesiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya katılma talebini kabul ederek, duruşmayı erteledi.

- Kadınlardan destek

Öte yandan Eda Küçük'e destek olmak amacıyla gelen İstanbul Kadın Meclisi üyesi bir grup adliye önünde toplandı.

Grup adına konuşan Dilber Sünnetçioğlu, kadın meclisleri olarak Eda Küçük'e destek verdiklerini belirterek, "Bugün 3 ayrı şehirde 6 kadın kardeşimizin duruşması var. Biz kadınlar olarak, 'artık yeter' dedik. Öldürülmek istemiyoruz, yaşamak istiyoruz. Kendi hayatımız hakkında karar verebilmek istiyoruz. Bunun için birlik olduk, hep beraber mücadele edeceğiz, hakkımızı arayacağız. Davalarda kadın kardeşlerimizin yanında olacağız. 6284 sayılı kadını koruma kanunu etkin biçimde uygulansın." dedi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, müşteki Eda Küçük ile Tolga Pancaroğlu'nun arkadaş oldukları, bir süre sonra ayrılan çiftin tartıştıkları anlatılıyor.

İddianamede, olay tarihinde müşteki Küçük'ün Pancaroğlu'nun ısrarıyla evine gittikleri, buradaki tartışma sırasında Pancaroğlu'nun Küçük'ü darbederek hakaret ettiği ve tehditte bulunduğu ifade edilerek, Tolga Pancaroğlu'nun arkadaşı Adem İlker Durguner'in ise Küçük'ü Kadıköy'de bir kafeye geldiği sırada kolundan tutarak içeriye girmesine engel olduğu ve tehdit ettiği kaydediliyor.

Diğer sanık Deniz Evin'in ise Küçük'ün kullandığı telefona mesaj atarak tehditte bulunduğu belirtilen iddianamede, sanık Tolga Pancaroğlu'nun "hakaret", "tehdit" ve "basit yaralama" suçlarından 13 aydan 5 yıla, diğer sanıklar Durguner ve Evin'in ise "tehdit" suçundan altışar aydan ikişer yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.


Haber Ara