Dolar

32,3646

Euro

34,9562

Altın

2.325,40

Bist

9.079,97

Oyuncu Atacan'a silahlı saldırı davasında karar

Yağmur Atacan'a silahlı saldırıda bulunduğu iddiasıyla aldığı 11 yıl 8 aylık hapis cezası bozulan sanığın yeniden yargılandığı davada, 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'ruhsatsız silah taşıma' suçlarından, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi- Mahkeme heyeti, sanığın tutuklu kaldığı süre ve infaz yasasını dikkate alarak yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyesine de karar

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-16 12:38:08

Oyuncu Atacan'a silahlı saldırı davasında karar
Oyuncu Yağmur Atacan'a silahlı saldırıda bulunduğu iddiasıyla aldığı 11 yıl 8 ay hapis cezası bozulan sanık Galip Topsız, yeniden yargılandığı davada, 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'ruhsatsız silah taşıma' suçlarından, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Galip Topsız ile taraf avukatları katıldı.

Müşteki Atacan'ın avukatı Yüksel Yangel, sanık hakkında şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, 'Sanık bugüne kadar akli dengesinin yerinde olmadığını beyan ederek rol yapmıştır. Arkasında kimlerin olduğunu veya gerçek sebebini söylememiştir. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını ve yasal indirimlerin uygulanmamasını talep ediyoruz.' dedi.

Sanık avukatı Demet Türk, Adli Tıp raporunu kabul etmediklerini belirterek, müvekkilinin cezai ehliyetinin bulunmadığını öne sürdü. Avukat Türk, öldürme kastıyla hareket etmediğini savunduğu müvekkilinin beraatini ve tahliyesini, mahkeme aksi kanaatte ise lehteki hükümleri uygulamasını talep etti.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Topsız hakkında 'ruhsatsız silah taşıma' suçundan 10 ay hapis ve 500 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan da müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Öldürme eyleminin teşebbüs aşamasında kalmasından dolayı verilen cezayı 9 yıl hapis cezasına çeviren heyet, sanığın müspet davranışlarını dikkate alarak, cezayı 7 yıl 6 aya düşürdü. Böylece sanık, toplamda 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutuklu kaldığı süre ve infaz yasasını dikkate alarak yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyesine de karar verdi.

- Davanın geçmişi

Oyuncu Pınar Altuğ'un eşi de olan dizi oyuncusu Yağmur Atacan, 7 Nisan 2014'te silahlı saldırıya uğramış, ilk atışında Atacan'ı vuramayan saldırgan, silahın ikinci kez ateş etmemesi üzerine olay yerinden kaçmıştı.

Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Galip Topsız hakkında, "tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" ve "ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Davanın 8 Eylül 2016'daki duruşmasında kararını açıklayan mahkeme, Topsız'ın 11 yıl 8 ay hapis cezası çarptırılmasına hükmetmişti. Mahkemenin kararına itiraz eden sanık Topsız, 2005'te Adli Tıp Kurumu tarafından kendisine "psikotik bozukluk" tanısı konulduğunu ve cezai ehliyetinin bulunmadığına dair rapor verildiğini aktararak, Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesine itirazda bulunup, Adli Tıp Kurumundan kesin rapor alınmasını istemişti.

Ceza Dairesi, Topsız hakkındaki hükmün bozulmasına ve dosyanın yeniden incelenmek ve hükmolunmak üzere yargılama yapılmasına karar vermişti. Bu karar üzerine sanığın, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden yargılanmasına başlanmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara