Dolar

32,5174

Euro

34,7917

Altın

2.421,76

Bist

9.708,99

Oyun dünyasını bırakıp, parti kurdu

Ünlü bilgisayar oyunu World of Tanks'in mucidi Rus Vyaçeslav Makarov, 'Doğrudan Demokrasi' (Partiya primoy demokratii) adında bir parti kurarak siyasete atıldı. Makarov, partisinin 'Putin'in ne yanında, ne de karşısında' olduğunu söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-09 14:14:16

Oyun dünyasını bırakıp, parti kurdu

95942324411037422

Rus siyaset sahnesine ilginç bir parti dah adahil oldu.

Ünlü bilgisayar oyunu World of Tanks'in mucidi Rus Vyaçeslav Makarov "Doğrudan Demokrasi" (Partiya primoy demokratii) adında bir parti kurarak siyasete atıldı.

40 yaşındaki Makarov iki ay önce oyun dünyasını bırakarak parti kurma çalışmalarına başlamıştı.

AFP ajansına konuşan Makarov, "Siyasetteki en büyük sorun, gücün inşa edilme mekanizmasıdır" diyerek parti üyelerinin teknolojinin yardımıyla yönetimde doğrudan söz sahibi olacağı bir sistem oluşturmak istediğini söyledi.

Makarov, partisinin "Putin'in ne yanında, ne de karşısında" olduğunu da sözlerine ekliyor. Bazı muhalifler Makarov'un "muhalefeti sulandırmak" amacıyla Kremlin tarafından görevlendirildiğini ileri sürmüştü.

Ünlü yazar Zahar Prilepin de Şubat ayında "Hakikat İçin" adını verdiği bir parti kurduğunu açıklamıştı.

Eski bir asker olan ve Ukrayna'da Rusya yanlısı ayrılıkçıların yanında savaşan Prilepin partisinin Kremlin hayranı ABD'li aktör Steven Seagal tarafından da desteklendiğini söylüyor.

Rusya'da kayıtlı siyasi parti sayısı 39. Bunların yarıya yakını son 4 ayda kuruldu.

Haber Ara