Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

Öymen'den Kılıçdaroğlu'na: Kürdistan için açıklık getir!

'Güney’in de referanduma gitme hakkıdır' diyen Kılıçdaroğlu'na CHP'li Onur Öymen'den cevap geldi. Öymen, “Referandum Barzani’nin hakkı” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dan sözlerine açıklık getirmesini istedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-06 14:44:31

Öymen'den Kılıçdaroğlu'na: Kürdistan için açıklık getir!

CHP Genel Balanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kuzey Irak'taki sözde bağımsızlık referandumuna destek için Türkiye'de kurulan komite üyelerine söylediği, “Bütün milletlerin olduğu gibi Güney'in de referanduma gitme hakkıdır. Ama bu karar alınmadan önce içerdeki ve dışardaki tarafların katımıyla bir konferans düzenlenmesini isterdik” sözleri CHP'de yeni bir tartışma başlattı.

Aydınlık'ta yer alan habere göre, eski CHP Genel Başkan Yardımcısı, emekli Büyükelçi Onur Öymen, Kılıçdaroğlu'ndan Kuzey Irak'taki referandum ile ilgili söylediklerini bizzat kendi ağzından duymak istediğini açıkladı.

Öymen, “Referandum Barzani'nin hakkı” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan sözlerine açıklık getirmesini istedi.

 

Konuyla ilgili Aydınlık'ın sorusunu yanıtlayan Öymen “Kendisine (Kemal Kılıçdaroğlu'na) ‘Sen ne dedin' diye sormak ve ne dediğini kendi ağızından duymak lazım” dedi. Türkiye'de gelmiş geçmiş bütün hükümet ve belli başlı siyasi partilerin Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunduklarına dikkat çeken Öymen, “Atatürk zamanından beri istisnasız bütün Türk hükümetleri ve belli başlı siyasi partiler, Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunmuştur. Atatürk, İngilizlerin bu bölgede bir Kürt devleti kurulmasını istediklerini, bunun Türkiye için çok olumsuz sonuçlar doğuracağını söylemiş ve buna karşı önlemler alınmasını, hatta sınırın Musul'un güneyinden geçirilmesini gerektiği ifade etmiştir” diye konuştu.

TEHLİKELİ SONUÇLARI VAR

Irak'ı bölecek bir referandumu yabancı devletlerin ve İsrail'in desteklediğini vurgulayan Öymen, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki görüşünü açık ve net bir şekilde ortaya koymasından sonra bunun parti içinde değerlendirilebileceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nu da uyaran Öymen, “Ama, bu kadar ciddi konuları ayaküstü konuşamazsınız. Irak'ın ve Suriye'nin toprak bütünlüğü Türkiye için son derece önemlidir. Başka ülkeler destekleseler bile bizim onlara karşı çıkmamız lazım. Atatürk'ün burada kurulacak bir devletin Türkiye için tehlikeli sonuçlar doğuracağına ilişkin uyarıları var. Atatürk'ün koltuğunda oturanlar da herhalde Atatürk'ün düşüncelerine sahip çıkacaklardır” ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara