Dolar

32,5538

Euro

35,0074

Altın

2.427,21

Bist

9.722,09

'Öyle istikrarı yakalamış bir ülkeyiz ki...'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra ekonomik ve sosyal anlamda bir sıkıntı yaşamamasını ülkenin istikrarlı olmasıyla yorumladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-28 11:24:52

'Öyle istikrarı yakalamış bir ülkeyiz ki...'
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bursa Valiliği'nin Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği iftar programına katıldı. İftarını yaptıktan sonra kürsüye çıkan Bakan Müezzinoğlu, millet olarak önemli maddi, manevi ve kültürel zenginliklere sahip olunduğunu belirterek, "Allah'a şükürler olsun ki bir seçim sonrasında milletimiz son derece başarıyla elini vicdanına koyarak ve aklıyla analiz yaparak sandığa gitti. Milli iradenin tecellisini gerçekleştirdiği 7 Haziran seçimlerinden sonra öyle bir istikrarı yakalamış ülkeyiz ki ne ekonomik anlamda ne de sosyal anlamda herhangi bir sıkıntıya düşmedik. Huzur ve barış içinde Türkiye'nin her köşesinde bu sofraları kurabiliyor olmak ve her türlü yaşam planlamamızı yapıyor olmak millet olarak büyük bir zenginliğimizdir" dedi. 
 
SİYASİ PARTİLER MİLLETE BEDEL ÖDETEN DEĞİL, MİLLETİN YARINLARINI DÜŞÜNEN ANLAYIŞTA OLACAKTIR 
 
Milletvekili seçimlerinde milletin görevini yaptığını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Bu milletin seçimlerde verdiği mesajı, siyasiler millet adına doğru kullanacak. Siyasi partiler, Türkiye'yi, demokrasiyi, hukuk devletini ve milli iradeyi merkeze alan bir anlayışla inşallah önümüzdeki kısa sürede millete bedel ödeten değil, milletin yarınlarını daha iyi eden bir anlayışla üzerine düşen sorumlulukları yerine getirecektir" ifadelerini kullandı. 
 
Yemin töreniyle TBMM'nin yeni milletvekillerinin göreve başladığını hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, "En geç çarşamba günü Meclis Başkanımız belli olacaktır. TBMM, milletin birlik ve beraberliğini, milletin yarınlarına olan hedeflerini nasıl güçlü bir şekilde temsil edecek ve etmesi gerekirse, kurulacak hükümet de 78 milyon insanımızın yarınlarını bugünden daha iyi edebilmek anlayışıyla üzerine düşen görevleri ve sorumlulukları üstlenecektir. Bizlere düşen milletçe birlik ve beraberlik içinde yarınlarına güçlü bir yürüyüşü başarabilmektir. Farklı farklı düşüncelerimizi ve tercihlerimizi ayrışma nedeni değil tam aksine zenginlik olarak görebilmek ve farklılıklarımızdan zenginlikler üretebilecek anlayışla ülkenin ve milletin yarınlarını bugünden daha iyi yapabilmek adına üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz" diye konuştu. 

 

Haber Ara