Dolar

32,3655

Euro

34,9519

Altın

2.325,22

Bist

9.079,97

Öykü Gürman'ın ateizm ile ilgili sözleri tartışmalara yol açtı

Babasının ateist olduğunu söyleyen Gürman'ın, 'İnançsız birinin merhametli ve vicdanlı olabileceğine inanmıyorum' sözleri sosyal medyada tartışma doğurdu. Ateizm Derneği, Gürman'ın sözleri üzerine açıklama yaptı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-21 16:25:18

Öykü Gürman'ın ateizm ile ilgili sözleri tartışmalara yol açtı

Şarkıcı ve oyuncu Öykü Gürman, BloombergHT'de yayınlanan İşin Aslı programında konuştu. Babasının ateist olduğunu söyleyen Gürman, "İnançsız birinin merhametli ve vicdanlı olabileceğine inanmıyorum" dedi.

Öykü Gürman'ın Aslı Şafak'ın programında babası ile ilgili söylediği sözler sosyal medyada gündeminde öne çıktı. Gürman'a destek mesajlarının dışında tepkili paylaşımlar da yapıldı.

“Babam ateistti”

Anne ve babasının birbirinden farklı olduğunu ifade eden şarkıcı Öykü Gürman, Aslı Şafak'ın “Yakınınızda inançlı olmayan biri var mı?” sorusuna “Babam ateistti” cevabını verdi.

Aslı Şafak'ın “Babanız tarafından sevildiniz mi?” sorusuna cevap verirken boğazı düğümlenen Gürman, “Babam beni kendine göre sevdi. Duygusallığımı eleştirdi. Kimse bir insanın gözyaşının hesabını soramaz. Ayrılık burada başlar” diye konuştu.

Ateizm Derneği'nden tepki

38 yaşındaki şarkıcının sözleri sosyal medyada tartışma başlattı.

Merhamet ve vicdandan başka hiçbir şey için yaşamayacağını vurgulayan Gürman'ın, "İnançsız birinin merhametli ve vicdanlı olabileceğine inanmıyorum. İnançsızlık egoizm ve bencillik getirir. Babam da öyleydi" sözlerine Ateizm Derneği'nden cevap geldi.

Derneğin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Son dönemde giyimi ve yaşam tarzıyla seküler yaşamın tüm nimetlerinden faydalanan birtakım insanların sıklıkla başvurduğu bir yöntem de, kökten dincilerden beklenen bir açıklama yaparak gündeme gelmek oldu. Tek amaç kaşe bedellerini yükseltmek olsa gerek..." denildi.

inancsiz-insan-vicdanli-degildir-diyen-oyku-13750068_4064_m

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara