Dolar

32,4899

Euro

34,5503

Altın

2.495,63

Bist

9.548,09

Oxford Üniversitesi koronavirüs aşısını insanlar üzerinde test etmeye başlayacak

Oxford Üniversitesi araştırmacıları, ocak ayında hayvanlar üzerinde başlatılan aşı çalışmalarının insanlar üzerinde test edilmeye başlanacağını duyurdu. Şu ana kadar 510 gönüllü başvurdu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-30 13:35:35

Oxford Üniversitesi koronavirüs aşısını insanlar üzerinde test etmeye başlayacak

Koronavirüs salgınında vaka ve ölü sayısı gün geçtikçe artarken, bilim insanları aşı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İngiltere'deki Oxford Üniversitesi, aşının insan üzerinde denmeye başlayacaklarını duyurdu. Denemeye 510 sağlıklı ve gönüllü kişi başvurdu. Şu anda bu kişilerin denemeye uygun olup olmadığına ilişkin çalışmalar yapılıyor.

OXFORD'DA 510 GÖNÜLLÜYLE AŞI DENEMESİ

Yaşları 18-55 arasında değişen gönüllülere, haftalar içinde başlayacak denemeler kapsamında "ChAdOx1 nCoV-19" aşısı uygulanacak.

HAYVANLAR ÜZERİNDE DENENMEYE DEVAM EDİLECEK

Söz konusu aşı, katılımcıların taranması sırasında, Halk Sağlığı İngiltere (PHE) laboratuvarındaki hayvan üzerinde de değerlendirilmeye devam edecek.

AŞILARIN ERKEN ÇIKMA İHTİMALİ VAR MI?

Edward Jenner Aşı Araştırmaları Enstitüsü'nden Profesör Adrian Hill, "Aşılar sıfırdan tasarlanmakta ve benzeri görülmemiş bir oranda ilerliyor. Yapılacak olan deneme, koronavirüse karşı aşılamanın fizibilitesini değerlendirmek için kritik olacak ve aşılar erken dağıtılabilir" dedi.

UZUN SÜREBİLİR

Koronavirüse yakalanmayan insanlara ihtiyaç duyan bilim insanlarının, hamileleri ve anneleri projenin dışında tutacağı belirtildi. Aşı, bazı gönüllülere uygulanacak ve diğer gönüllüler kontrollü enjeksiyona tabi tutulacak. Bilim adamlarının, aşının etkili olup olmadığını bilmelerinin aylar sürmesi bekleniyor.

DSÖ'NÜN BİLDİRDİĞİ GÜN

Çin'in, koronavirüs salgınının ayrıntılarını Dünya Sağlık Örgütü'ne bildirdiği gün çalışmalara başlayan Oxford Üniversitesi araştırmacılarının, o günden bu yana hayvanlar üzerindeki denemeler ve insanlara yönelik test konularında hızlı bir ilerleme kaydettiği bildirildi.

 

Haber Ara