Dolar

32,5951

Euro

34,7947

Altın

2.407,47

Bist

9.645,02

ÖTV sıfırlanırsa meyve suyu fiyatları düşer!

Katma Değer Vergisi’nin (KDV) mobilyada yüzde 18’den yüzde 8’e, yumurta ve su ürünlerinde ise yüzde 8’den yüzde 1’e çekilmesi meyve suyu üreticilerini de umutlandırdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-11 10:38:24

ÖTV sıfırlanırsa meyve suyu fiyatları düşer!

Katma Değer Vergisi'nin (KDV) mobilyada yüzde 18'den yüzde 8'e, yumurta ve su ürünlerinde ise yüzde 8'den yüzde 1'e çekilmesi meyve suyu üreticilerini de umutlandırdı.

Meyve nektarına 2018'den bu yana yüzde 10 Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) uygulandığına dikkat çeken Aroma Genel Müdürü Sefer Kılınç, “Dileğimiz vergi oranının sıfırlanması. Umarız hükümet tarafından bizi de memnun edecek bir adım atılır. Böyle bir adım üretim ve satış rakamlarının yüzde 10 artmasına; fiyatların ise gerilemesine imkân tanır” dedi.

Yeni yatırımlar geliyor

2020'nin kendileri adına iyi geçeceğini belirten Kılınç, yatırımlarını artıracaklarını açıkladı. Kılınç, “Bu yıl inovatif ürünler ortaya koyacağız. Sektörümüzü yeni kategorilerle tanıştıracağız. Pazarda olmayan 3 farklı ürünü daha beğeniye sunacağız. Söz konusu ürünler için hat ve makine yatırımı yapmaya başladık” diye konuştu.

Ciro hedefi 400 milyon TL

Aroma Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Atom Duruk ise satış gelirlerini yüzde 30 arttırarak 300 milyon liradan 400 milyon liraya taşıyacaklarına işaret etti.

İhracat başarılarına da yenilerini ekleyeceklerini anlatan Duruk, “Şu anda 6 kıtada, 50'yi aşkın ülkeye satış yapıyoruz. Japonya, ABD ve Kanada'ya dahi ürün yolluyoruz. Gayemiz yeni bölgelere açılmak, daha çok müşteri edinmek” şeklinde konuştu.

Yılda 125 bin ton ürün üretiyoruz

Firma olarak tarıma büyük katkı sunduklarını dile getiren Duruk, “Her sene 125 bin ton ürün üretiyoruz. Bu çerçevede çiftçilerimizden ortalama 150 bin ton meyve alıyor karşılığında 80 milyon lira ödüyoruz” ifadelerini kullandı.

Aroma sa-de'yle iddialı

Yeni ürün grupları Aroma Sa-de'yle ilgili de bilgi veren Duruk, şunları söyledi: “1968'den bu yana sektörün öncü ve lider markası olarak birçok ilke imza attık. Bunların arasında Türkiye'nin ilk yüzde 100 meyve suyuyla yeni bir kategori oluşturmamız; 1 litre ve 200 mililitre cam şişede ürün üretmemiz bulunuyor. Şimdi de sektörü yepyeni bir kategoriyle tanıştırıyoruz. Form ve sağlık segmentinde tüketicilerimizi Aroma Sa-de ürün grubumuzla buluşturuyoruz. Düşük kalorili, şeker ilavesiz, tatlandırıcı, koruyucu ve renklendirici içermeyen bu ürün grubumuz, tüketicilerimize kendilerini iyi hissettirecektir. Aroma Sa-de, global trendlerin yanı sıra sağlık sektörü uzmanlarının görüşlerinin ve tüketici iç görülerinin bir araya gelmesiyle ortaya çıktı.”

Haber Ara