Dolar

32,5185

Euro

34,8008

Altın

2.421,09

Bist

9.708,67

Otomobillerin En Kirli Noktaları

Hijyen standartlarının ölüm kalımı belirleyebildiği COVID-19 pandemi sürecinde uzmanlar kişisel araçlarda alınması gereken önlemler, yapılması gereken bakımlar ve aracın düzenli temizlik gerektiren noktaları hakkında da araştırmalarına devam ediyorlar.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-30 10:24:58

Otomobillerin En Kirli Noktaları

Araştırmalarda aracın radyo ve multimedya sistemlerinin en kirli yerlerini oluşturduğu ve bir tuvalet kapağından %370 daha çok bakteri barındırdığını tespit etti. Hemen ardından ise vites kolu geliyor.

10 farklı araçta 10 farklı noktadan alınan örneklerle yapılan testlere göre işte araçların en kirli 5 noktası.

Multimedya
Vites Kolu
Sinyal Kolu
Direksiyon
El Freni

Aynı araştırmadan iş için kullanılan ticari araçlarla aile araçları da karşılaştırılıyor ve ilginçtir ki ticari araçların daha temiz olduğu tespit ediliyor. Örneğin bir aile aracının iç kapı kolları ticari bir araçtan %196 daha çok bakteri barındırıyor. Uzmanlar özellikle bu noktaların sürekli temizlenmesi gerektiği ve bunun haricinde aracın hava filtrelerinin, polen filtrelerinin klima sisteminin de dezenfeksiyona veya değişime ihtiyacı olup olmadığının da tespit ettirilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Özellikle ikinci el araç satın alımında alıcı tarafın aracını profesyonel ekspertiz ile denetletmesi ve sonrasında ise uzman bir serviste iç aksamın özel kimyasallar ile dezenfekte edilmesi gerektiğini savunuyorlar.

Otomotiv eksperleri ise bu temizleme işleminin yapılırken aracın hassas iç döşemesine dikkat edilmesi gerektiğini ve aracın sürekli kullanımına bağlı yapılacak günlük temizliklerde kullanılacak malzemelerin araç iç döşemesini yıpratmayacak şekilde seçilmesi gerektiğini vurguluyor.

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara