Dolar

32,5873

Euro

34,7911

Altın

2.498,58

Bist

9.457,23

Otomobil fiyatları artacak mı? Fiat, Renault fiyatlarına zam gelecek mi?

Türkiye'nin dev otomobil üretim merkezlerinde üretimlere ara verildi. Oyak Renault'nun ardından TOFAŞ'ta da üretimin durması vatandaşların otomobillere zam geleceği korkusunu uyandırdı. Peki üretim durunca otomobil fiyatları artacak mı? Renault, Fiat fiyatlarına zam gelecek mi? Fabrikalarda parça tedariğinde yaşanan sorunlar nedeniyle üretimlerin durduğu öğrenildi. Vatandaşlar da otomobil fiyatlarına zam gelecek mi diye sormaya başladı. Peki araç fiyatlarına zam gelir mi? Sıfır araçlara zam gelecek mi?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-19 12:33:43

Otomobil fiyatları artacak mı? Fiat, Renault fiyatlarına zam gelecek mi?

Dünyada yaşanan otomotiv krizi Türkiye'ye de sıçradı. Üretimler Türkiye'de bazı fabrikalarda geçici süreliğine durduruldu. Oyak Renault'nun ardından TOFAŞ da tedarik sıkıntısı nedeniyle otomobil üretimlerini durdurdu. Haberi alan vatandaşlar otomobil fiyatarına zam mı gelecek diye düşünmeye başladı. Peki üretim durunca Fiat otomobil fiyatları artacak mı? Renault, Fiat fiyatlarına zam gelecek mi? Araç almak isteyen binlerce kişi şu sıralar Araç fiyatları artacak mı? Sıfır araç fiyatları yükselir mi? gibi soruların yanıtını aramaya başladı. 

OTOMOBİL FİYATLARI ARTACAK MI

Dünya genelinde otomobil üretim merkezlerinin en büyük sıkıntısı parça tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar. Bu kasaklıklar nedeniyle otomobil fabrikaları üretime ara vermek zorunda kaldı. Vatandaşlar da otomobil fiyatları artacak mı? Sorusunu sıkça sormaya başladı. Peki sıfır otomobil fiyatlarına zam gelecek mi? Fabrikalarda meydana gelen üretim durdurma vatandaşa yansımasının olup olmayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.

DÜNYADA DA BENZER DURUMLAR OLUŞTU

Dünyanın önde gelen otomotiv devleri de tedarik ve parça sorunu ile üretime ara vermek zorunda kaldı. Ülkemizde de de Oyak Renault ve TOFAŞ üretime ara verdiğini duyurmuştu. Dünya devleri arasında daha önce General Motors, Ford Motor ve Nissan Motor, çip kıtlığı nedeniyle üretim kesintileri olacağını veya tesislerin geçici olarak kapatılacağını duyurmutu. Üretim durdurma haberlerine bir yenisidaha eklendi. Toyota, Honda ve Volvo'dan da üretim durdurmaya yönelik açıklamalar geldi.

3 OTOMOTİV DEVİ ÜRETİMLERİ DURDURMA KARARI ALDI

Dünya'nı en önemli otomobil üreticileri Toyota, Honda ve Volvo tedarik sıkıntısı nedneiyle üretimler geçici olarak ara verildiğini duyurdu.

SIFIR ARAÇLARA ZAM GELECEK Mİ?

Araç üretim merkezlerinin bir bir üretimi durdurma kararı piyasada araç arzını azaltacağı kaçınılmazdır. Piyasada araca olan ilgi artailir ve araç sayısı da az olduğu için denge bozulabilir. Peki sıfır araçlara zam gelecek mi? Sıfır araçlara zam gelip gelmeyeceğini söylemek şu aşamada biraz güç. İlerleyen günlerde piyasa durumuna göre zam ya da indirim olabilir. 

SIFIR ARAÇLARDA FİYATLAR ARTAR MI?

Teknoloji araştırmacısı Erdi Özüağ otomobil sektöründe tedarik sorunun sıfır araç fiyatlarına etki edip etmeyeceğini yorumladı: “Sektörle ilgili analiz ve beklentiler, normalleşmenin yılın ikinci yarısından hatta belki yıl sonundan önce olmayacağını tahmin ediyor. Söz konusu bir kapasite sorunu olduğu için elbette aşılacaktır, herkes bundan emin. Tüm bu yaşananların araç fiyatlarına etkisine dair bir spekülasyona girmek doğru olmaz. Ancak maliyetlerin arttığı bir dönemden geçtiğimizi unutmamak gerekir.

İKİNCİ EL ARAÇLARDA ZAM OLACAK MI?

Sıfır araçlarda meydana gelen arz sıkınıtısı vatandaşın yönünü ikinci ele çevirebilir. İkinci el otomobillere ilgi artınca da fiyatlar bir miktar yükselebilir. 

Haber Ara