Dolar

32,5581

Euro

34,8716

Altın

2.425,23

Bist

9.722,09

Otogarlarda Bayram Yoğunluğu Yaşanmaya Başlandı

Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ve yaz tatilin başlaması ile şehirlerarası otobüs terminallerinde yoğunluklar yaşanmaya başlandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-24 15:38:00

Otogarlarda Bayram Yoğunluğu Yaşanmaya Başlandı
Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ve yaz tatilin başlaması ile şehirlerarası otobüs terminallerinde yoğunluklar yaşanmaya başlandı.

Ramazan Bayramı'nı büyüklerinin ve akrabalarının yanında geçirmek isteyenlerin yanı sıra, yaz tatilini değerlendirmek isteyenler de terminallere akın etmeye başladı. Çoğu vatandaş bayram tatili için bilet bulma telaşına düşerken, rahatlatıcı haberler firmaların müdürlerinden geldi. Biletlerin bulunduğunu dile getiren Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Termanali'nde özel bir firmanın işletmeciliğini yapan Yılmaz Gök, eskisi kadar da bir yoğunluğun yaşanmayacağını aktardı. Araç sıkıntılarının da olmadığını vurgulayan Gök, "Geçen seneye göre, her sene gelen seneyi aratıyor. Bu seneki arabalarımız daha dolmadı. Geçen sene 10 ile 12 tane arasında ilave yaptığımız yerde, daha bugün bir tane normal sıralı arabamız dolmamış. Bunu da, vatandaşların kendi özel araçlarıyla seyahat etmelerine bağlıyorum. Bunda büyük karları oluyor, tahminimce bunlardan kaynaklanıyor. Araç sıkıntısının çok büyük şehirde yaşanacağını zannetmiyorum" dedi.

"ÇOK FAZLA İLAVE ARACIN OLACAĞINI ZANNETMİYORUM"

Eskişehir ile ilgili konuşan Yılmaz Gök, otogarın öğrenci olmadığı zamanlarda boş kaldığını ifade etti. Bayramda ek seferlere gerek bile kalmayacağını belirten Gök, "Öğrencilerin çoğu gitmiş durumda. Yani bizim Eskişehir otogarına genellikle yolcu potansiyelini arttıran öğrenci. O da zaten burada olmadığı sürece, yani bir insan ayda kaç defa Ankara'ya gidip gelebilir? Bana sorarsanız, sene de iki sefer gidiyorum gitmiyorum. Ama bizim için önemli olan önce öğrenci. Oda burada olmadığı sürece iş yapmamız zor. Yani bu sene dolsa bile yani normal sıralı arabalarımız anca. Çok fazla bir ilave aracımızın olacağını zannetmiyorum" şeklinde konuştu.

"FİRMALAR EK SEFER MUHAKKAK KOYAR"

Bir özel firmada otobüs şoförü olarak görev yapan Hasan Ersen ise, Ramazan ayı ile birlikte tatlı bir yoğunluğun yaşandığından söz etti. İlave seferlerin söz konusu olabileceğinin de altını çizen Ersen, "Yoğunluk tabi ki Ramazan ayı başlar başlamaz, zaten iftar saatleri olsun yoğunluk her zaman oluyor. Hele bayrama bir hafta kala daha bir yoğunluk olacağına eminim. Yıllardır yaşıyoruz çünkü bunu. Firmalar ek sefer muhakkak koyar. Her bayram olduğu gibi ek seferler olacaktır tabi ki. Çünkü yetersiz kalıyor normal sıralar. Ek seferlerimiz olacaktır. Profesyonel araba kullanamayanlar mübarek bayram gününde trafiğe çıkmasınlar. Başka bir şey istemiyorum. Herkese şimdiden iyi bayramlar" temennisinde bulundu.

Haber Ara