Dolar

32,5670

Euro

34,7418

Altın

2.493,70

Bist

9.524,59

Otobüs ve metrolarda '65 yaş üstü' anonsunun kaldırılması

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü'ne ait toplu taşıma araçlarındaki, 65 yaş üstündeki vatandaşların kart kullanımı sırasında cihazdan yapılan '65 yaş üstü' anonsunun kaldırılarak, yerine 'bip' sesi getirilmesi nedeniyle, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), EGO Genel Müdürlüğü'ne yazı göndererek teşekkür etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-08 12:44:46

Otobüs ve metrolarda '65 yaş üstü' anonsunun kaldırılması
Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü'ne ait toplu taşıma araçlarındaki, 65 yaş üstündeki vatandaşların kart kullanımı sırasında cihazdan yapılan "65 yaş üstü" anonsunun kaldırılarak, yerine "bip" sesi getirilmesi nedeniyle, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), EGO Genel Müdürlüğü'ne yazı göndererek teşekkür etti.

Belediye otobüsleri ve metrolarda 65 yaş üzeri ücretsiz serbest kart kullanan bazı vatandaşlar, kartlarını okuttukların da bilgilendirme anonsunu çevredekilerin de duyması nedeniyle rahatsız olduklarını TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu'na (Ombudsmanlık) ilettiler. Kurumun da EGO Genel Müdürlüğü ile görüşmeler yapmasının ardından, bir süre önce anons kaldırılarak, yerine "bip" uygulamasına geçilmişti.

Bu gelişmenin ardından, KDK tarafından EGO'ya gönderilen yazıda, şu ifadeler yer aldı:

"Şehir içi toplu taşımada elektronik kart okuma cihazının yaptığı '65 yaş' ya da '65 yaş üstü' anonsuyla ilgili kurumumuza yapılan başvurular, başkanlığınızın konunun çözümü hususunda gösterdiği hassasiyet sonucunda olumlu sonuçlanmıştır. İlgili mevzuat doğrultusunda dostane çözüm kararı verilmiştir. Sorunun çözümü hususunda gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz."

"Vatandaşlarımızın hassasiyeti dikkate alındı"

EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri de otobüs ve raylı sistemlerle toplu taşıma hizmeti verirken, tüm yolcuların talepleri ve memnuniyetlerinin de göz önünde tutulduğunu söylediler. Yetkililer, bu kapsamda EGO'ya ait toplu taşıma araçlarında ücretsiz serbest kart kullanan 65 yaş üzeri vatandaşların, bilgilendirme anonsundan duydukları rahatsızlığı, Mavi Masa ve Kamu Denetçiliği Kurumu'na ilettiklerini ifade ederek, "Kuruluşumuzca 65 yaş üstü vatandaşlarımızın kart kullanımı sırasında kullanılan '65 yaş üstü' bilgilendirme anonsu, vatandaşlarımızın hassasiyetleri dikkate alınarak tek 'bip' sesiyle değiştirildi" ifadelerini kullandı.

EGO'nun toplu taşıma hizmetlerinin, 'Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği'nde belirtilen usul ve esaslara göre, serbest kart türleri ve hak ediliş nedenleri göz önüne alınarak verildiğini vurgulayan yetkililer, bilgilendirme anonslarının da başkasının yerine seyahat edilmesi gibi usulsüzlüklerin önüne geçmek amacıyla Ankarakart türünü belirtmek için kullanıldığını hatırlatıldı.

Haber Ara