Dolar

32,3307

Euro

35,0310

Altın

2.282,61

Bist

8.974,69

Otizm ABD'de gittikçe yaygınlaşıyor

Amerika’da otizmin yaygınlığı gittikçe artıyor. Hastalıkların Kontrolü ve Önlenmesi Federal Merkezleri’nin raporuna göre 11 eyalette 8 yaşındaki çocukların yüzde 2’ye yakını otizmden muzdarip...

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-27 18:15:08

Otizm ABD'de gittikçe yaygınlaşıyor

TIMETURK | ÇEVİRİ

Amerika'da otizmin yaygınlığı gittikçe artıyor. Hastalıkların Kontrolü ve Önlenmesi Federal Merkezleri'nin (CDC) raporuna göre 11 eyalette 8 yaşındaki çocukların yüzde 2'ye yakını otizmden muzdarip...

ACİL BİR KAMU SAĞLIĞI SORUNU

2014'teki araştırmalar üzerine temellenen yeni çalışmada New Jersey yine otizmli çocuk oranı ile başı çekiyor. Buna göre New Jersey'de her 34 çocuktan biri fark edilenden güçten düşüren türüne kadar sosyal, davranışsal ve öğrenme bozukluklarına uzanan otizm yelpazesine denk düşüyor.

Araştırmaya göre 2000 yılından bu yana Amerika çapında otizmin yüzde 150 oranında arttığı belirtilirken otizm “Acil bir kamu sağlığı sorunu” olarak adlandırıldı.

New Jerseyli Demokrat Senatör Bob Menendez “Bugün tartıştığımız yeni rakamlar oldukça sıra dışı” diye konuştu. Menendez, Obama döneminde otizmin araştırılması ve eğitimi bütçesiyle ilgili yasayı destekleyen isimlerden biri olmuştu.

DİĞER EYALETLER RAKAMLARI HAFİFE ALIYOR

Araştırmacılar otizme neyin sebep olduğundan tam emin değiller ancak çevresel riskler ve tetikleyicilerden şüpheleniyorlar. Bunun ise tedavisi yok.

Bulgularla ilgili açıklamada bulunan New Jersey Medical School profesörlerinden Walter Zahorodny, zengin ve eğitimli bir şehir olan New Jersey'nin bu durumunun olayı daha bütünsel ele almalarını gerektirdiğini ifade etti.

“Diğer 11 şehrin ise otizmi hafife alır gibi olduklarını” belirten Zahorodny, Arizona, Arkansas, Colorado, Georgia, Maryland, Missouri, North Carolina, South Carolina, Utah ve Wisconsin'de otizm oranının 1.5'te kalırken aynı dönem New Jersey'de oranın 1.9 olarak tespit edildiğini belirtti.

Haber Ara